Στην παράνομη σύλληψη τριών Ε/κ αστυνομικών αναφέρεται ο τ/κ Τύπος

11:37 2/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα σημερινά τ/κ φύλλα αναφέρονται στην προσαγωγή σε ψευδοδικαστήριο των τριών αστυνομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίοι απήχθηκαν προχθές από τους Τούρκους ενώ καταδίωκαν έναν Τ/κ.

Οι εφημερίδες δημοσιεύουν φωτογραφίες των αστυνομικών οι οποίοι οδηγούνται στο ψευδοδικαστήριο με χειροπέδες. Όπως αναφέρεται, σε εθελοντική κατάθεση παραδέχτηκαν την κατηγορία . Ο ανακριτής της υπόθεσης ζήτησε την κράτηση των αστυνομικών για μια μέρα, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό από το ψευδοδικαστήριο

Αναφερόμενος στην παράνομη σύλληψη των αστυνομικών ο Τ/κ ηγέτης Νετρβίς Έρογλου υπενθύμισε στην «ε/κ διοίκηση» , όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, ότι το ψευδοκράτος είναι χωριστό κράτος.

«Παραβίασαν στρατιωτική περιοχή, εισήλθαν σε τουρκική περιοχή οπλισμένοι και επί πλέον στα εδάφη μας προσπάθησαν να χτυπήσουν ανθρώπους μας. Εδώ είναι ένα κράτος δικαίου και είναι χωριστό από το Νότο. Είναι φυσικό να προσαχθεί στη δικαιοσύνη μας ο οποιοσδήποτε παραβιάσει την στρατιωτική περιοχή και εισέλθει στα εδάφη μας, ακόμη και αν είναι αστυνομία του Νότου», ισχυρίστηκε ο κ. Ερογλου.

Σε ερώτηση κατά πόσο το επεισόδιο μπορεί να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις απάντησε αρνητικά και είπε ότι πρόκειται για αστυνομικής φύσεως υπόθεση.

Ο τ/κ σύνδεσμος ανθρωπίνων δικαιωμάτων επέκρινε την ενέργεια της κυπριακής αστυνομίας να καταδιώκει Τ/κ στην νεκρή ζώνη και να εισέρχεται σε εδάφη που, κατά την δήλωση, «βρίσκονται υπό τ/κ κυριαρχία».

Εν τω μεταξύ ο λεγόμενος δήμαρχος Λουρουτζίνας Χασάν Μπαρμπαρός και η «κοινοτάρχης» Σουλτάν Μπαρμπαρός, δήλωσαν στην «Γενιντουζέν» ότι επιβάλλεται η δημιουργία οδοφράγματος στην Λουρουτζίνα καθ’ ότι η απουσία του δίνει τη ευκαιρία σε κάποιους να ασχοληθούν με παράνομες πράξεις.

Η «Σταρ» αφιερώνει το κύριο θέμα της στην απαγωγή με τίτλο «Ζήτησαν την βοήθεια των ΗΕ».

Η «Βολκάν» γράφει, «Θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης της ‘ΤΔΒΚ’»

Η «Χαβαντίς» έχει ως τίτλο «Να ευγνωμονούν τον τουρκικό στρατό». Οπως αναφέρει, σύμφωνα με δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων, αν δεν κατέφθανε ο στρατός, οι τρεις αστυνομικοί κινδύνευαν να λιντσαριστούν από τους οικείους και τους γείτονες του 19χρονου Τ/κ Τζοσκούν Αλασλάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα