Στην τελική ευθεία η διαδικασία της υπόθεσης φόνου του Α. Χατζηκωστή

14:12 5/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στην τελική ευθεία μπήκε η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα», Άντη Χατζηκωστή, αφού την προσεχή Τρίτη αναμένεται να καταθέσει και ο τελευταίος μάρτυρας της υπεράσπισης του 4ου κατηγορούμενου στην υπόθεση, Γρηγόρη Ξενοφώντος.

Πρόκειται για Έλληνα Εμπειρογνώμονα, ο οποίος θα εξεταστεί από το δικηγόρο του Ξενοφώντος, Ροβέρτο Βραχίμη, σε θέματα γενετικού υλικού.

Στη συνέχεια, το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, ενώπιον του οποίου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης,

θα διακόψει προσωρινά, αναμένοντας τις τελικές αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση, καθώς και την αγόρευση της εκπροσώπου της κατηγορούσας Αρχής, Έλενας Κλεόπα.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, εξετάστηκε ο μάρτυρας υπεράσπισης Χαράλαμπος Πετεβίνος, κτηνίατρος στο επάγγελμα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 4ου κατηγορούμενου έδειξε στο μάρτυρα δύο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της οικίας του Βρετανού Διπλωμάτη, Άντριου Μπρίαρ, τα οποία απεικονίζουν ένα τετράποδο, ζητώντας από το μάρτυρα να αναφέρει αν μπορεί να αναγνωρίσει το είδος του ζώου.

Ο μάρτυρας απάντησε ότι στα δύο βίντεο φαίνεται ένας θηλυκός γάτος, προσθέτοντας πως το συμπέρασμα του εξάγεται από το βηματισμό του τετράποδου και από την κίνηση της ουράς του.

Η κατηγορούσα Αρχή ρώτησε το μάρτυρα εάν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι είναι γάτος. Ο μάρτυρας απάντησε ότι από τα χαρακτηριστικά που μπορεί να διακρίνει, μέσα από το βίντεο, δηλαδή το βηματισμό και την κίνηση της ουράς, φαίνεται ότι είναι γάτος, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να είναι βέβαιος εκατό τοις εκατό.

Στο μεταξύ, η κατηγορούσα Αρχή πρόβαλε δεύτερο βίντεο από το ITN Telegraph της Βρετανίας, μέσα από το οποίο φαίνεται ένα ζώο να περπατά δίπλα στις ράγες ενός σιδηροδρόμου.

Σύμφωνα με το δίκτυο, ο αστυνόμος εκπαιδευτής σκύλων, που βιντεοσκόπησε το ζώο, στην αρχή νόμιζε ότι επρόκειτο για σκύλο τύπου λαμπρατόρ, ενώ ακολούθως παρατηρώντας πιο προσεκτικά διαπίστωσε ότι πρόκειται για γάτο μεγάλου μεγέθους.

Η υπεράσπιση έφερε ένσταση στην προβολή του βίντεο από την κατηγορούσα Αρχή και στην αντεξέταση του μάρτυρα υπεράσπισης επ΄ αυτού.

Όπως υποστήριξε η υπεράσπιση με τη κατάθεση του συγκεκριμένου βίντεο, η κατηγορούσα Αρχή προσήγαγε μαρτυρία και ζήτησε την κλήτευση του Βρετανού Εμπειρογνώμονα που αναφέρει το δημοσίευμα και τη διάθεση του στην υπεράσπιση για αντεξέταση.

Η κατηγορούσα Αρχή απάντησε ότι πρόβαλε το βίντεο όχι για την αλήθεια του περιεχομένου του, αλλά επειδή αφορά τα επίδικα θέματα.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Σολομωνίδης αποφάνθηκε ότι το δικαστήριο δεν έχει το δικαίωμα να διατάξει την κατηγορούσα Αρχή να φέρει τον εν λόγω αστυνομικό από την Αγγλία και να τον διαθέσει στην υπεράσπιση.

Εξάλλου, όπως είπε το εν λόγω βίντεο δεν κατατέθηκε για την αλήθεια του περιεχομένου του.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου, με τον τελευταίο μάρτυρα της υπεράσπισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα