Στήριξη της υποψηφιότητας Γιώργου Λιλλήκα, αποφάσισε η ΕΔΕΚ

18:12 28/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γιώργος Λιλλήκας καλύπτει επαρκώς τις πολιτικές προϋποθέσεις που είχαν τεθεί για το πρόσωπο του υποψηφίου, έχει παρόμοιες θέσεις με την Εδεκ στο Κυπριακό και υιοθετεί την πολιτική διακήρυξη του ενδιάμεσου χώρου, τόνισε ο Γιαννάκης Ομήρου.
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ μιλούσε από το βήμα της Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, η οποία επικύρωσε την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου για διερεύνηση της προοπτικής στήριξης του κυρίου Λιλλήκα,

επί συγκεκριμένου πολιτικού πλαίσιου.

Αφού ανέφερε ότιι η υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα έχει αποκτήσει ικανή δυναμική στην κοινωνία, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για πρόταση ανάγκης, αλλά πολιτικής επιλογής.
Ο Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε ότι θλίβει βαθύτατα την Εδέκ ότι άλλες πραγματικές επιδιώξεις και πολιτικοί σχεδιασμοί με επιλογές εκτός του ενδιάμεσου χώρου δεν επέτρεψαν να συνεχιστεί η προσπάθεια των τεσσάρων κομμάτων.
Ούτε όρους θέσαμε, είπε, ούτε προαποκλείσαμε κανέναν, ούτε εκβιάσαμε με δικό μας υποψήφιο. Ανέφερε μάλιστα ότι ακόμη και μετά τη διακοπή των συζητήσεων, η Εδέκ διατύπωσε συγκεκριμένη πρόταση που θα μπορούσε να βγάλει από το αδιέξοδο.
Δυστυχώς, πρόσθεσε, η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από την ηγεσία του Δήκο, αλλά ούτε αντιπροτάθηκε άλλη λύση ή υποψηφιότητα.

Η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου για στήριξη της υποψηφιότητας του Γιώργου Λιλλήκα επικυρώθηκε από την Κεντρική Επιτροπή με 90 ψήφους υπέρ, τέσσερις εναντίον και εννέα αποχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα