Στις 2519 οι θέσεις για πτυχιούχους ανέργους μέσω του σχεδίου του Υπ. Εργασίας

16:33 14/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τις 2519 φθάνουν οι προσφερόμενες θέσεις στο πλαίσιο του προγράμματος τοποθέτησης ανέργων νέων πτυχιούσων για απόκτηση εργασιακής πείρας, αριθμός που υπερκαλύπτει τον αρχικό στόχο που αφορούσε την τοποθέτηση 1000 ανέργων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που μιλά για επιτυχία.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η τοποθέτηση νέων πτυχιούχων αφορούσε επιχειρήσεις του ιδιωτικού, δημόσιου, ημικρατικού τομέα και Δήμους. Στόχος του σχεδίου, τονίζεται, είναι να δοθεί στους νέους πτυχιούχους η ευκαιρία να αποκτήσουν πείρα στα

θέματα των σπουδών τους, εμπλουτίζοντας το βιογραφικό τους και ταυτόχρονα να παραμείνουν και να προσφέρουν στη πατρίδα τους.

“Θα προσφέρεται εβδομαδιαίο επίδομα κατάρτισης ύψους 125 ευρώ ενώ θα καταβάλλονται εισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η ανταπόκριση, που υπήρξε από την πλευρά των εργοδοτών, ήταν μεγάλη και οι προσφερόμενες θέσεις φτάνουν τις 2519, υπερκαλύπτοντας έτσι τον αρχικό στόχο που αφορούσε την τοποθέτηση 1000 ανέργων. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι και τον Οκτώβριο, όπου αναμένεται να ολοκληρωθούν όλες οι τοποθετήσεις”.

Όσον αφορά το σχέδιο χορηγιών για ένταξη στην απασχόληση με ευέλικτες ρυθμίσεις, το οποίο θα είναι ανοικτό για αιτήσεις μέχρι τον Οκτώβριο του 2014, το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι και πάλι το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι εργοδότες είναι ενθαρρυντικό και μέχρι σήμερα, που αξιολογούνται οι αιτήσεις, το ποσοστό ζήτησης θέσεων από επιχειρήσεις σε σχέση με το στόχο του σχεδίου ανέρχεται στο 80% .Μέχρι και το τέλος του Οκτωβρίου 2013 υπολογίζεται να υπογραφούν 300 συμβάσεις, σημειώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα