ΣΤΛ- εκδήλωση χορηγιων Ριάλτο

21:32 24/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 22 Μαΐου, στο θέατρο Ριάλτο η εκδήλωση ανακοίνωσης των χορηγιών προς τους Συνδέσμους Γονέων των Σχολείων Δημοτικής, Μέσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και των Νηπιαγωγείων της Μείζονος Περιοχής Λεμεσού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο 1ος λειτουργός μέσης εκπαίδευσης Κώστας Γεωργιάδης, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ

Άντρος Καυκαλιάς, ο Πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής σχολικών εφορειών Κύπρου και Πρόεδρος της σχολικής εφορείας Λεμεσού Ντίνος Έλληνας, ο Γραμματέας Σχολικής Εφορείας και Διευθυντής της Μονάδας Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Λεμεσού Πέτρος Κουρέας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αυξέντης Ζεμενίδης,  Ηλίας Ηλιάδης,  Απόστολος Ψαράς και Μάριος Οράτης, ο Πρόεδρος της  Σχολικής Εφορείας Πολεμιδιών Γιάννος Τσάππας, Πρόεδροι και Μέλη των Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Προδημοτικής, Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, Πρόεδροι και Μέλη των Συνδέσμων Γονέων, ο Πρόεδρος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου «Ριάλτο». Επιθεωρητές δημοτικής εκπαίδευσης Λεμεσού, Διευθυντές/ διευθύντριες και διδακτικό προσωπικό των σχολείων, καθώς και Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Οργανισμού, κύριος Λώρης Λυσιώτης ανάφερε μεταξύ άλλων:

«Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Σ.Τ.Λ. ομόφωνα αποφάσισε, μετά από εισήγηση της Επιτροπής, όπως €900.000 διατεθεί για κοινωνικούς και δημόσιους σκοπούς.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, η Επιτροπή του ΣΤΛ αποφάσισε όπως πέραν του ποσού που θα χορηγήσει για εκδηλώσεις των Πανεπιστημίων – Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΤΕΠΑΚ και Ανοικτού Πανεπιστημίου, να χορηγήσει το ποσόν των 90.000,00 Ευρώ στα Δημόσια Εκπαιδευτήρια της Μείζονος Λεμεσού.  Αυτή η προσφορά καλύπτει 125 συνολικά εκπαιδευτήρια, 10 Λύκεια, 16 Γυμνάσια, 57 Δημοτικής Εκπαίδευσης, 36 Νηπιαγωγεία Δημόσια & Κοινοτικά,  καθώς και 2 Τεχνικές Σχολές και την Ξενοδοχειακή Σχολή.

Πέραν τούτου, δίδεται χορηγία από €2.000 σε κάθε μία από τις τρεις Ομοσπονδίες Συνδέσμων Γονέων Προδημοτικής, Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.

Η χορηγία στα Εκπαιδευτήρια δίνεται στους Συνδέσμους Γονέων και έχει σαν σκοπό την ενίσχυση των απόρων και οικονομικά ασθενέστερων μαθητών των Εκπαιδευτηρίων της μείζονος Λεμεσού.»

Αντιφώνηση εκ μέρους των Ομοσπονδιών Προδημοτικής, Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης έκανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων κύριος Γιαννάκης Θεοδούλου, ο οποίος εξήρε την συμβολή του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού στους Συνδέσμους Γονέων και στην παιδεία γενικότερα καθώς και στην πόλη της Λεμεσού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο μουσικό και αγωνιστή Μάνο Λοΐζο, με τίτλο , «Κι αν είμαι ροκ», από το μουσικό σχήμα «Υπέρ – Ήχοι». Το συγκρότημα «Υπέρ – Ήχοι» που αποτελείται από τους Γιώργο Κούρτα, Στέλιο Στυλιανού, Χρίστο Ιεράρχη και Κρίστοφερ Καυκαλιά, παρουσίασαν τραγούδια σταθμούς από τη μουσική διαδρομή του μεγάλου συνθέτη που φέτος κλείνουν 30 χρόνια από το θάνατο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα