Στο 78% του ΑΕΠ το ισπανικό χρέος το 2012

12:07 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το δημόσιο χρέος της Ισπανίας θα ανέλθει σε περίπου 78% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το 2012, από 68% το 2011, δήλωσε ο Ισπανός Υπουργός Οικονομίας Luis De Guindos σε συνέντευξη του στη ”Wall Street Journal”.

Το χρέος έναντι του ΑΕΠ της Ισπανίας είναι σημαντικά χαμηλότερο από άλλες χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους στην Ευρώπη, αλλά είναι ήδη πολύ

πάνω από το ανώτατο όριο του 60% που συνιστά η Ευρωπαϊκή Ενωση και θα συνεχίσει να αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό λόγω της αδυναμίας στη δημιουργία ανάπτυξης, τη στιγμή που μειώνει τις δαπάνες του προϋπολογισμού.

Ενώ η χώρα της νότιας Ευρώπης αγωνίζεται για να πείσει τους εταίρους της στην ΕΕ και τις αγορές χρέους ότι μπορεί να χαλιναγωγήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, ο κ. De Guindos είπε ακόμη ότι η Μαδρίτη πρέπει να επιτύχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ βαθιών περικοπών και της υπερβολικής λιτότητας.

”Αν δεν κάνεις αρκετές προσαρμογές, οι αγορές θα σε τιμωρήσουν. Αλλά εάν το παρακάνεις, οι αγορές θα μπορούσαν επίσης να σε τιμωρήσουν”, πρόσθεσε στην εφημερίδα.

Η Ισπανία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα περικόψει κατά 27 δισεκατομμύρια ευρώ τον προϋπολογισμό της κεντρικής Κυβέρνησης για το υπόλοιπο του 2012, που ισοδυναμεί με περίπου 2,5% του ΑΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα