Στο World Travel Market ο Υπουργός Εμπορίου

13:23 6/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλής Συλικιώτης, που βρίσκεται στο Λονδίνο, επισκέφθηκε χθες την ετήσια τουριστική έκθεση «World Travel Market» στην οποία συμμετέχει η Κύπρος με περίπτερο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού καθώς και περίπτερα οργανισμών και παραγόντων της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας που τους εκπροσωπούν τη βρετανική και παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Συλικιώτης

είχε χωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτόρων και αερογραμμών της Βρετανίας κατά τις οποίες συζήτησε τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος από τη Βρετανία προς την Κύπρο.

Σε  δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε σε αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου Excel επεσήμανε ότι το 2012 εξελίχθηκε και εξελίσσεται σε μια εξαιρετική χρονιά για την Κύπρο, ενώ αναφέρθηκε και στο τουριστικό ρεύμα από τη Βρετανία.

Είναι γεγονός, είπε, ότι φέτος σημειώθηκε μείωση. «Όμως, από τις επαφές που έχουμε κάνει με τους μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς φαίνεται ότι υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το 2013 θα είναι κάπως καλύτερο σε σχέση με το 2012.  Αυτή είναι η εικόνα που σχηματίσαμε από τις συναντήσεις που είχαμε με τους κυριότερους τουριστικούς πράκτορες και αερογραμμές εδώ στο Λονδίνο», είπε.

Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι θα λείπουν τον ερχόμενο χρόνο μεγάλα γεγονότα όπως ήταν το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες που περιόρισαν την έξοδο των Βρετανών σε μεσογειακές χώρες το 2012, σημείωσε.

«Το μήνυμα που έστειλα στους μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς είναι ότι η Βρετανία παραμένει η μεγαλύτερη μας αγορά και γι’ αυτό γίνονται έντονες προσπάθειες για την προβολή και προσέλκυση Βρετανών τουριστών. Αυτές οι προσπάθειες, που περιλαμβάνουν συνεργασίες με τουριστικούς πράκτορες, ενισχυμένη διαφήμιση και δημόσιες σχέσεις με τα ΜΜΕ, στοχεύουν στο να διατηρήσουμε και να αυξήσουν στρατηγικά το μερίδιο μας στη συνολική αγορά. Δηλαδή, ενώ επιδιώκουμε – και πρέπει να επιδιώκουμε – να έχουμε νέες αγορές δεν πρέπει να ξεχνούμε την πιο παραδοσιακή αγορά που διαμορφώνει και μια σταθερότητα,» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε, μελετούμε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε το τουριστικό ρεύμα. Εκείνο που μεταφέραμε είναι, πρώτον, ότι πρέπει να υπάρχει μια μακροπρόθεσμη ή μεσοπρόθεσμη πολιτική σε ό,τι αφορά τον τουρισμό και τις συνεργασίες.  Για παράδειγμα, αναφέραμε στους τουριστικούς πράκτορες ότι θα ήταν καλό να υπάρχουν τριετή συμβόλαια με τον ΚΟΤ, κάτι που μέχρι σήμερα μόνο μια εταιρεία είχε συνάψει. «Φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση από τους μεγάλους οργανισμούς για να γίνει αυτό το πράγμα», είπε.

Δεύτερον, θέλουμε να υπάρχει μια ισορροπία σε ό,τι αφορά την πολιτική στήριξη στις πολιτικές που υιοθετούμε τόσο σε ό,τι αφορά στις αεροπορικές εταιρείες όσο και σε ό,τι αφορά στους τουριστικούς πράκτορες.

«Θα πρέπει να ενισχύσουμε το χειμερινό τουρισμό. Τα στοιχεία που ανέφερα στην αρχή της εισα

Keywords
Τυχαία Θέματα