Στο μισό τα κέρδη της Ντόιτσε Μπανκ το 2ο τρίμηνο 2013

15:49 30/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ντόιτσε Μπανκ η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν στο ήμισυ το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου, καθώς προχώρησε σε τεράστιες προβλέψεις για να ανταποκριθεί σε δικαστικά έξοδα.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τα καθαρά κέρδη της τράπεζας έπεσαν στα €335 εκ. το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου, από €666 εκ. το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Αυτή η

ανακοίνωση είχε μεγάλη διαφορά από τις προσδοκίες στην αγορά.

Αναλυτές που είχαν συμμετέχει σε έρευνα του Dow Jones Newswires προέβλεψαν περίπου €869 εκ. σε κέρδη.

Όμως τα €630 εκ. που έβαλε στην πάντα η τράπεζα επηρέασε τα κέρδη της για το τρίμηνο.

Η τράπεζα αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή αρκετές νομικές προκλήσεις συμπεριλαμβανομένης μιας υπόθεσης στις ΗΠΑ που έχει σχέση με ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια υψηλού κινδύνου, όπως και υπόθεση φορολογικής απάτης που συνδέεται με το θέμα εμπορίας αδειών εκπομπής του διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη.

Η τράπεζα, μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, κάνει προβλέψεις για τα νομικά της έξοδα, με €600 εκ. να έχουν ‘μπει στην πάντα’ το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Το δεύτερο τρίμηνο, τα έσοδά της ήταν αυξημένα κατά 2% στα €8,2 δισ., σύμφωνα με την έκθεση εισοδημάτων της, την Τρίτη.

Οι επενδυτές δεν ενθουσιάστηκαν, με τις μετοχές της τράπεζας να σημειώνουν πτώση της τάξης του 2,7% στα €34,9 στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στις 11.30 ώρα Κύπρου.

Η τράπεζα σχεδιάζει επίσης να μειώσει τον όγκο των περιουσιακών της στοιχείων κατά €250 δισ. ή περίπου 12% για να ανταποκριθεί στις νέες διεθνείς απαιτήσεις φερεγγυότητας, δήλωσε ο διευθυντής χρηματοοικονομικών Στέφαν Κράουσε.

«Είμαστε δεσμευμένοι να μειώσουμε (τα περιουσιακά μας στοιχεία), σταδιακά, κατά €250 δισ.», ανέφερε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης χωρίς να καθορίσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Το ποσό θα ισούται περίπου με 12% των ισολογισμών της τράπεζας στο τέλος Δεκεμβρίου.

Όπως και οι ανταγωνιστές της έτσι και η Ντόιτσε Μπανκ είναι υπό πίεση για να βελτιώσει τη φερεγγυότητά της με την εισαγωγή αρκετών νέων κανόνων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο με ειδική έμφαση στην αναλογία μόχλευσης, ενός υπολογισμού για τα ίδια κεφάλαια της τράπεζας σε σχέση με τα συνολικά της στοιχεία ενεργητικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα