Στο ΥΠΑΜ ο Μόρσι, δεκάδες τα εντάλματα σύλληψης κατά των Αδελφών Μουσουλμάνων

09:49 4/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

O ανατραπείς από το στρατό Πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι μεταφέρθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Αμυνας, ενώ η ομάδα του κρατείται σε κτίριο του στρατού, μερικές ώρες πριν από την ορκωμοσία του προσωρινού αντικατάστασή του, η οποία σηματοδοτεί την αρχή μιας δύσκολης μεταβατικής περιόδου στη χώρα.
Η κράτηση του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου της Αιγύπτου και της ομάδας του, είναι το τελευταίο

στάδιο της εφαρμογής σειράς μέτρων των δυνάμεων ασφαλείας κατά των Αδελφών Μουσουλμάνων από τους οποίους προέρχεται ο Μόρσι. Τριακόσια εντάλματα σύλληψης σε βάρος μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη, εξεδόθησαν.

Ο στρατός που ανέστειλε την ισχύ του Συντάγματος και διόρισε αντικαταστάτη του Μόρσι τον πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου Αντλί Μανσούρ, προκάλεσε ανησυχία στο εξωτερικό, με τον Πρόεδρο Ομπάμα να ζητεί να επανεξεταστεί η χορήγηση της στρατιωτικής βοήθειας στην Αίγυπτο και την Ευρωπαϊκή Ενωση να ζητεί ταχεία διενέργεια προεδρικών εκλογών.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, προβλήθηκε ένα βίντεο στο οποίο ο ισλαμιστής αποπεμφθείς πρόεδρος επιμένει ότι είναι “ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου” προκαλώντας φόβους για νέα βίαια επεισόδια. Μετά το άκουσμα της είδησης για την ανατροπή του Μόρσι, χιλιάδες αντίπαλοί του ξεχύθηκαν στους δρόμους σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Χθες το δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι σε επεισόδια τις τελευταίες μέρες σε διάφορες πόλεις της Αιγύπτου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα