Στοχευμένα η επιχορήγηση μαθητών για Η/Υ

14:19 22/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στοχευμένα θα παραχωρηθεί η η επιχορήγηση των μαθητών Β΄ Γυμνασίου για την αγορά φορητού Η/Υ κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2012-2013, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση όπως η επιχορήγηση των μαθητών Β΄ Γυμνασίου για την αγορά φορητού Η/Υ κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2012-2013 παραχωρηθεί στοχευμένα, καλύπτοντας τους μαθητές της Β΄ τάξης Γυμνασίου,

οι οποίοι αποδεδειγμένα χρήζουν οικονομικής στήριξης, ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των μαθητών στα νέα τεχνολογικά μέσα.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας εξηγεί ότι «δικαιούχοι είναι οι μαθητές που φοιτούν κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013 στη Β’ τάξη Δημοσίου Γυμνασίου ή εγκεκριμένου από το ΥΠΠ Ιδιωτικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και μαθητές που φοιτούν στην Προπαρασκευαστική τάξη των Εσπερινών Γυμνασίων, οι οποίοι χρήζουν οικονομικής στήριξης».

Προσθέτει ότι για το ποιοι χρήζουν οικονομικής στήριξης, βασίζεται σε σχετικές έρευνες που έχουν διεξαχθεί τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά σχολεία από τις διευθύνσεις των σχολείων, τις αρμόδιες επιτροπές πρόνοιας των σχολείων, τους οικείους συνδέσμους γονέων σε συνεργασία και με τις οικείες σχολικές εφορείες».

Όσον αφορά τα δημόσια σχολεία τα αριθμητικά στοιχεία έχουν καταγραφεί στα πλαίσια του προγράμματος της παροχής προγεύματος στους μαθητές που χρήζουν άμεσης στήριξης και τυγχάνουν αναθεώρησης.
Το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «ο φορητός Η/Υ ή το ποσό της χορηγίας που ανέρχεται στα €450.

Κάθε δικαιούχος μαθητής θα παραλαμβάνει από τη Γραμματεία του σχολείου επιστολή που να επεξηγεί τις βασικές πτυχές του σχεδίου παραχώρησης της χορηγίας, καθώς και τα απαραίτητα έντυπα που πρέπει να συμπληρωθούν από τους κηδεμόνες (βεβαίωση φοίτησης στη Β’ τάξη Δημόσιου Γυμνασίου και στην Προπαρασκευαστική Τάξη Εσπερινού Γυμνασίου κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013 και δήλωση ενδιαφέροντος για παραχώρηση φορητού Η/Υ).

Επίσης, «κάθε δικαιούχος και ενδιαφερόμενος μαθητής θα πρέπει να υποβάλει κατάλληλα συμπληρωμένα τα έντυπα στην οικεία σχολική εφορεία και ακολούθως η σχολική εφορεία σε συνεργασία με το ΥΠΠ θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για εξασφάλιση κατάλληλου φορητού Η/Υ και παραχώρησή του στο δικαιούχο μαθητή».

Αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήματος από δικαιούχους μαθητές ιδιωτικών σχολείων, «ο κάθε δικαιούχος μαθητής ο οποίος έχει καθοριστεί στη βάση έρευνας που έχει διεξαχθεί για στοχευμένη αγορά φορητού Η/Υ θα παραλαμβάνει από τη Γραμματεία του σχολείου επιστολή που επεξηγεί τις βασικές πτυχές του σχεδίου παραχώρησης της χορηγίας».
Θα πρέπει επίσης, «τα απαραίτητα έντυπα να συμπληρωθούν από τους κηδεμόνες και τον προμηθευτή/ εταιρία πώλησης (Βεβαίωση Συμβατότητας Υπολογιστή με ελάχιστες προδιαγραφές και Βεβαίωση Δικαιούχου), όπως επίσης και βεβαίωση φοίτησης στη Β’ τάξη Δημόσιου Γυμνασίου ή εγκεκριμένου από το ΥΠΠ Ιδιωτικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και στην Προπαρασκευαστική Τάξη Εσπερινού Γυμνασίου κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013».

Στη συνέχεια, κάθε δικαιούχος θα προβαίνει στην αγορά φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή από προμηθευτή/ εταιρία πώλησης της επιλογής του και μετά την αγορά, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωμένες τις πιο πάνω βεβαιώσεις, μαζί με το πρωτότυπο τιμολόγιο ή/και την απόδειξη πληρωμής στα γραφεία της οικείας Σχολικής Εφορείας ή του Διευθυντή του Ιδιωτικού Σχολείου.

Σε περίπτωση που η απόδειξη που προσκομίζεται υπερβαίνει το ποσό των €450, η επιχορήγηση θα καλύπτει μόνο το ποσό της Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, δηλαδή €450. Η σχετική επιταγή θα αναγράφει το ποσό της επιχορήγησης και όχι της αγοράς ενώ σε περίπτωση που η αγορά έχει μικρότερο κόστος από το ποσό της Υπουργικής Απόφασης, τότε στην επιταγή θα αναγράφεται το ακριβές ποσό της αγοράς.

Για την επιχορήγηση θα γίνονται δεκτές συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί από 1η Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι και την 31η Αυγούστου 2013 επίσημες ημερομηνίες λειτουργίας της σχολικής χρονιάς 2012-2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα