Στόχος ένα δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο

10:12 8/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι μέσα από το δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο να καλλιεργήσουμε ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες, δηλώνει ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Δημοσθένους, σε μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή ημέρα Ερυθρού Σταυρού.

”Στις μέρες μας, η συνεχής και ανιδιοτελής δράση και προσφορά των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού

είναι πηγή καθοδήγησης για όλους. Οι αρχές του Ερυθρού Σταυρού που συνενώνουν και συμφιλιώνουν τους ανθρώπους και τους λαούς εξακολουθούν να εμπνέουν όλους μας και κυρίως τους νέους”, αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας.

Οπως τονίζει, ”στόχος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι μέσα από το δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο να καλλιεργήσουμε ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες, οι οποίοι να έχουν πλήρη επίγνωση των δρώμενων του γύρω τους κόσμου, να συμμετέχουν δραστήρια στη διαμόρφωση των γεγονότων, να σέβονται το συνάνθρωπό τους, να ασκούν και να διεκδικούν με παρρησία τα δικαιώματά τους, ενώ παράλληλα να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις και τα όριά τους.”

Σημειώνει ακόμη ότι με αυτό τον τρόπο οι μαθητές μπορούν να έχουν την ικανότητα να συνεργάζονται με τους άλλους, να συνδημιουργούν, να συνυπάρχουν αρμονικά, και κύρια και πρώτιστα να μπορούν να συμπάσχουν και να συμπαρίστανται στον συνάνθρωπό τους που υποφέρει.

”Με αυτό τον τρόπο μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε, ώστε με τη συλλογική δράση να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο και ένα καλύτερο μέλλον και να φτιάξουν μια κοινωνία δικαιότερη, μια κοινωνία στηριγμένη στην ανυστερόβουλη προσφορά, στην αγάπη, στην κατανόηση, στον αλληλοσεβασμό, η οποία τελικά να προσφέρει ευτυχία στους πολίτες της”, υπογραμμίζει.

Αναφερόμενος στην 8η Μαΐου, ο κ. Δημοσθένους σημειώνει ότι ”η ημέρα αυτή αποτελεί αφορμή για να θυμόμαστε τις τεράστιες προσπάθειες και πρωτοβουλίες που καταβάλλουν ως καθημερινή άσκηση στην ανθρωπιά και την αυτογνωσία οι εθελοντές της οργάνωσης”.

”Με τον τρόπο αυτό δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και γενικά στηρίζουν εκατομμύρια συνανθρώπους μας που υποφέρουν από διάφορες αιτίες, ανακουφίζοντάς τους από τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία που τους ταλανίζουν στο σύγχρονο κόσμο της παγκοσμιοποίησης και της υψηλής τεχνολογίας”, καταλήγει στο μήνυμά του ο Υπουργός Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα