Στους 653 οι νεκροί στις Φιλιππίνες από τις πλημμύρες

12:06 19/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Ουάσι σε δύο πόλεις στις νότιες Φιλιππίνες και σε γειτονικές περιοχές ανήλθε χθες Κυριακή σε 653, όπως ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός.

Περισσότερο επλήγησαν οι πόλεις Καγκαγιάν ντε Ορο και Ιλίγκαν στο νότο, όπου ο αριθμός των θυμάτων εκεί ανέρχεται σε 552, δήλωσε ο Γκουέν Πανγκ, γενικός γραμματέας του Εθνικού Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων.

Ο ίδιος είπε ότι εξακολουθούν να αγνοούνται 808 άνθρωποι, εκ των

οποίων οι 347 στο Καγκαγιάν ντε Ορο, οι 447 στο Ιλίγκαν και 13 στην κεντρική νήσο Νέγκρος, όπου 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες.

Ο Ερυθρός Σταυρός κατέγραψε επίσης 47 θανάτους στη νότια επαρχία Μπουκιντνόν και 18 στις επαρχίες Κομποστέλα Βάλεϊ, Ζαμποάνγκα ντελ Νόρτε, Σουριγκάο ντελ Σουρ και Λανάο ντελ Νόρτε.

Η τροπική καταιγίδα Ουάσι ή Σεντόνγκ έπληξε την περιοχή Μιντανάο στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων το σαββατοκύριακο, την ώρα που οι κάτοικοι κοιμούνταν, προκαλώντας σφοδρές βροχοπτώσεις που αύξησαν το επίπεδο του νερού σε πολλά ποτάμια.

Πάντως, οι αρχές των Φιλιππίνων αισιοδοξούν ότι θα βρεθούν επιζήσαντες. “Εχουμε εμπειρία από το παρελθόν όταν βρήκαμε κάποιον ζωντανό οκτώ, ακόμη και δέκα μέρες μετά (την καταστροφή),” είπε ο Μπενίτο Ράμος, εκτελεστικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

“Επομένως συνεχίζουμε τις έρευνες και τις επιχειρήσεις διάσωσης,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών μετέφεραν σήμερα τρόφιμα, νερό και φάρμακα στα κατάμεστα κέντρα προσωρινής διαμονής των πλημμυροπαθών, ενώ οι αρχές της χώρας εξετάζουν το ενδεχόμενο της ταφής των θυμάτων σε ομαδικούς τάφους προς αποφυγήν μετάδοσης επιδημιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα