Συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής στον Πάπα Φραγκίσκο

16:55 15/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αναφορά στο ταξίδι του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄, στην Κύπρο, τον Ιούνιο του 2010, προκατόχου του νεοεκλεγέντος Πάπα Φραγκίσκου Α΄, κάνει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, σε συγχαρητήριο μήνυμά του στον Πάπα Φραγκίσκο, δηλώνοντας πως το ταξίδι εκείνο “έχει πραγματικά καταστεί ορόσημο σε ό,τι αφορά την αλληλοκατανόηση και τις θρησκευτικές ελευθερίες, για όλους τους ανθρώπους της ευρύτερης

περιοχής”.

Το ταξίδι του Πάπα Βενέδικτου, όπως αναφέρει ο κ. Ομήρου, έχει σηματοδοτήσει “μιαν καινούργια εποχή για την περαιτέρω ενίσχυση της ήδη καρποφόρας και παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και της Αγίας Έδρας”.

Εκφράζοντας τις ειλικρινείς του ευχές για το θεάρεστο έργο του Πάπα στο μέλλον, ο κ. Ομήρου δηλώνει πως “με ιδιαίτερη χαρά και σεβασμό” έλαβε τα νέα της ανόδου του νέου Πάπα στον αποστολικό θρόνο.

“Με την ευκαιρία αυτή”, συνεχίζει ο κ. Ομήρου, “θα ήθελα να διαβιβάσω τόσο τα προσωπικά και εγκάρδιά συγχαρητήριά μου, όσο και αυτά των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

“Είμαι πεπεισμένος”, δηλώνει ο κ. Ομήρου, “ότι, υπό την καθοδήγηση της Αγιότητάς σας, οι πολυ-πολιτισμικοί και θρησκευτικοί δεσμοί θα ενδυναμωθούν ακόμη περισσότερο και θα αποφέρουν πολύτιμα οφέλη για όλους τους λαούς και τις θρησκείες”.

“Σε έναν κόσμο όπου σήμερα ταλανίζεται πολύ, στο πνευματικό ιδιαιτέρως επίπεδο”, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής, “οι λαοί έχουν πραγματικά εναποθέσει υψηλές προσδοκίες στην καθοδήγησή σας, για την προώθηση του πλήρους σεβασμού όλων των θρησκειών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των βασικών ελευθεριών και της ειρήνης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα