Συγκλίσεις αλλά και αποκλίσεις στη χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ

08:02 17/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συγκλίσεις, αλλά και αποκλίσεις καταγράφηκαν στη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών μεταξύ της Κυβέρνησης και των οικονομικών επιτελείων των κομμάτων σε σχέση με τις αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης στις εισηγήσεις της τρόικας για δημοσιονομική εξυγίανση.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών, κατά την οποίαν θα γίνει προσπάθεια για επίτευξη περαιτέρω συγκλίσεων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κωδικοποίηση τους.

Ο Αναπληρωτής

Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι «με συναίσθηση της ευθύνης έναντι του τόπου συνεχίσαμε και σήμερα τις συζητήσεις μας με την Κυβέρνηση για τις αντιπροτάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στις προτάσεις της τρόικας».

Πρόσθεσε ότι «μεταξύ μας, λίγο πολύ, θα τα βρούμε ή θα έλεγα δεν έχουμε τη πολυτέλεια να μην τα βρούμε εδώ που έφτασαν τα πράγματα».

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «μείναμε όμως στο παρά ένα. Έχουμε χρόνο για να διαπραγματευθούμε; Αυτό πρέπει να το απαντήσει η Κυβέρνηση».

«Εύχομαι να μην έχει εξαντληθεί (ο χρόνος) και απλώς να κουβεντιάζουμε μεταξύ μας για να καταγράφουμε συγκλίσεις στο παρά ένα», είπε και πρόσθεσε ότι ευχή όλων «είναι να υπάρχει χρόνος ακόμα για μια αξιόπιστη διαπραγμάτευση».

«Να ευχηθούμε πως η συμφωνία για τη σωτηρία της κυπριακής οικονομίας θα συζητηθεί στο επόμενο Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου. Απεύχομαι να χάσουμε το τρένο που οδηγεί στο Eurogroup», είπε και πρόσθεσε ότι «θα είμαστε ασυγχώρητοι από τα παιδιά μας και από τις μελλοντικές γενιές».

Ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου είπε ότι η συζήτηση «έγινε πάνω σε ένα συγκεκριμένο έγγραφο που έχει σχέση με τις θέσεις και προτάσεις που υπέβαλε η Κυβέρνηση για δημοσιονομική εξυγίανση, περιορισμό των δαπανών και αύξηση των εσόδων».

Ο κ. Ευαγόρου είπε ότι «σε αρκετά ζητήματα έχουν επιτευχθεί συγκλίσεις, έχουν καταγραφεί και έχουν κωδικοποιηθεί. Αυτή η κωδικοποίηση θα γίνει και επίσημα αύριο».

Είπε, επίσης, ότι έχουν καταγραφεί παράλληλα και διαφορετικές θέσεις αλλά και διαφωνίες. Σε κάποια ζητήματα οι διαφωνίες και η απόσταση ήτο σαφώς μεγαλύτερη παρά το αναμενόμενο για ύπαρξη συγκλίσεων».

«Εμείς θα προσέλθουμε και πάλι αύριο με καλή θέληση, καλόπιστα. Θα θέσουμε ξανά τις δικές μας προτάσεις αλλά θα ακούσουμε και τις προτάσεις των υπολοίπων σε μια προσπάθεια να υπάρξουν συγκλίσεις εκεί και όπου υπάρχουν διαφωνίες», είπε και απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι υπήρξε έντονη συζήτηση σχετικά με τη διαφωνία του ΑΚΕΛ στο θέμα της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης, ο κ. Ευαγόρου διάψευσε τις πληροφορίες και πρόσθεσε ότι «δεν είναι κάτι το καινούργιο. Είναι γνωστή και διαχρονική η θέση του ΑΚΕΛ και δεν ξέρω γιατί κάποιοι έδειξαν να ξαφνιάζονται».

Είπε, επίσης ότι «υπήρξαν και άλλα κόμματα που συμφώνησαν μαζί μας μέσα στην αίθουσα όταν εμείς είπαμε ότι σεβόμαστε την απόφασ

Keywords
Τυχαία Θέματα