Σύγκλιση των απόψεων που είχαν κατατεθεί στο διάλογο, η πρόταση για την ΑΤΑ λέει η Υπ. Εργασίας

14:29 8/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σύγκλιση των απόψεων που είχαν καταγραφεί στο τραπέζι του διαλόγου μεταξύ των εργοδοτικών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων αποτελεί η πρόταση για την ΑΤΑ που έχει καταθέσει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, δήλωσε σήμερα η Υπουργός, Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Σε δηλώσεις μετά από την πρωινή συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, η κ. Χαραλάμπους επεσήμανε ακόμα ότι η πρόταση εισάγει μια σημαντική θεσμική αλλαγή, που λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές εξελίξεις.
Ερωτηθείσα σχετικά

με πληροφορίες ότι οι εργοδότες προσανατολίζονται στην απόρριψη της μεσολαβητικής πρότασης του Υπουργείου Εργασίας στο θέμα της ΑΤΑ, η κ. Χαραλάμπους είπε ότι η ίδια δεν έχει νεώτερη ενημέρωση, πέραν του αιτήματος των εργοδοτών να απαντήσουν στην πρόταση μέχρι αύριο.

«Εμείς θεωρούμε ότι η πρόταση αυτή, είναι μία πρόταση η οποία έχει βγει μετά από τη διαπίστωση συγκλίσεων μεταξύ των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Θεωρούμε ότι στο σύστημα εργασιακών σχέσεων της Κύπρου και λαμβάνοντας υπόψη ότι η ΑΤΑ είναι ένας θεσμός που απορρέει από το σύστημα ως μέρος των συλλογικών συμβάσεων, πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από τους εργοδότες το γεγονός ότι η πρόταση που έχουμε καταθέσει, αποτελεί σύγκλιση των απόψεων που είχαν καταγραφεί στο τραπέζι του διαλόγου μεταξύ των εργοδοτικών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ταυτόχρονα, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η πρόταση εισάγει μία σημαντική θεσμική αλλαγή σε σχέση με την ΑΤΑ που λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές εξελίξεις», συμπλήρωσε.
Κληθείσα να σχολιάσει τους χαρακτηρισμούς του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου περί «προχειρότητας» των κυβερνητικών αντιπροτάσεων προς την Τρόικα, η κ. Χαραλάμπους είπε ότι “το αν το πακέτο είναι πρόχειρο, ίσως θα πρέπει να μας πει ο κ. Νεοφύτου τι δεν θεωρεί πρόχειρο”.

Η Κυβέρνηση, πρόσθεσε, είχε ενώπιον της συγκεκριμένες εισηγήσεις από την Τρόικα που αφορούσαν στο δημοσιονομικό πλαίσιο και στη δημοσιονομική προσαρμογή.
«Εχουμε δώσει τις δικές μας προτάσεις επ’ αυτού του πακέτου. Στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, έχει συμφωνηθεί ότι κατά τη σύσκεψη της ερχόμενης εβδομάδας, πέραν από εκείνες τις προτάσεις, θα συζητηθούν και οι θέσεις μας επί των άλλων ζητημάτων, όπως τα διαρθρωτικά ζητήματα, οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Νομίζω ότι ο κ. Νεοφύτου, αυτό το οποίο πρέπει να πει είναι τι οι ίδιοι εισηγούνται αναφορικά με τις αντιπροτάσεις που εμείς έχουμε καταθέσει, σε σύγκριση και σε συνάρτηση πάντοτε, με τις προτάσεις της Τρόικα και να αναμένουν όταν θα είναι ενώπιον τους, και έχω πει πότε θα είναι ενώπιον τους, να πουν τα επίθετα που θέλουν να πουν τότε», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα