ΣΥ.ΚΑ.Δ.Ε: Καταγγέλλει την Κύπρο στην ΕΕ

13:09 24/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Σύνδεσμος Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης (ΣΥ.ΚΑ.Δ.Ε) ζητά την άμεση και δυναμική αντίδραση των μελών του στην απόφαση των εμπόρων καπνού για τυλιχτά τσιγάρα να συρρικνώσουν την προμήθειά στο 4%, σε μιαν προσπάθεια να συγκρατήσουν τη λιανική τιμή πώλησης των προϊόντων τους.

Όσον αφορά το θέμα της υποχρεωτικής αναγραφής της ανώτερης τιμής λιανικής πώλησης, ο Σύνδεσμος έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για καταγγελία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ εξετάζει παράλληλα το ενδεχόμενο προσφυγής στα Κυπριακά Δικαστήρια

για έκδοση Διατάγματος μη εφαρμογής του Νόμου μέχρι να εξεταστεί η καταγγελία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η απόφαση των εμπόρων καπνού για τυλιχτά τσιγάρα να συρρικνώσουν την προμήθειά μας στο 4%, σε μιαν προσπάθεια να συγκρατήσουν τη λιανική τιμή πώλησης των προϊόντων τους, καθιστά τις επιχειρήσεις του Συνδέσμου μη βιώσιμες, γι’ αυτό καλεί τις καλεί να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά.

“Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όποιος από εμάς ακολουθήσει τις προτεινόμενες τιμές των εταιρειών, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και στο κλείσιμο” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εν λόγω Σύνδεσμος.

“Δραστηριοποιούμαστε σε μια ελεύθερη αγορά όπου υποτίθεται λειτουργεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Εμείς έχουμε το δικαίωμα να καθορίζουμε τις τιμές λιανικής πώλησης των προϊόντων μας και όχι οι καπνέμποροι”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

“Όσον αφορά το θέμα της υποχρεωτικής αναγραφής της ανώτερης τιμής λιανικής πώλησης, σας πληροφορούμε ότι έχουμε ήδη κινήσει τις διαδικασίες για καταγγελία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επίσης, εξετάζουμε με τους νομικούς μας συμβούλους το ενδεχόμενο προσφυγής στα Κυπριακά Δικαστήρια για έκδοση Διατάγματος μη εφαρμογής του Νόμου μέχρι να εξεταστεί η καταγγελία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”.

“Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να μην εφαρμοστεί ποτέ η σχετική Νομοθεσία. Μέχρι τη λήψη οριστικών αποφάσεων, σας καλούμε να αντιδράσετε στις επιλογές των καπνεμπόρων καθορίζοντας εσείς, με βάση τις ανάγκες και τα δεδομένα της επιχείρησής σας, τις τιμές στις οποίες θα διαθέτετε όλα τα καπνικά προϊόνα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα