Σύλληψη 26χρονου στην Πάφο για κλοπές εκκλησίας

09:06 25/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Στη σύλληψη ενός 26χρονου, κάτοικου Πάφου, προχώρησε η Αστυνομία σε σχέση με υπόθεση κλοπής από την εκκλησία του Αγίου Θεοδοσίου στο Αναβαργός δύο επάργυρων καντηλιών από το εικονοστάσι, αξίας 200 ευρώ και πρόκλησης ζημιών στους καντηλοκράτες άγνωστης αξίας.

Εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι καταγγέλθηκε από ιερέα εκκλησίας του Αγίου Θεοδοσίου στο Αναβαργός ότι μεταξύ 23 και 24 Οκτωβρίου άγνωστοι έκλεψαν δύο επάργυρα

καντήλια από το εικονοστάσι, αξίας 200 ευρώ και προκάλεσαν ζημιές στους καντηλοκράτες άγνωστης αξίας.

Από εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία εντοπίστηκε ένα πρόσωπο ηλικίας 26 ετών κάτοικος Πάφου που φαίνεται να έχει σχέση με τη διάρρηξη της εκκλησίας και ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση.

Από σωματική έρευνα που του έγινε από την Αστυνομία εντοπίστηκε στην κατοχή του ένα μαχαίρι με δύο λεπίδες μήκους 11,5 εκατοστών έκαστη, 23 γραμμάρια κάνναβης και σπόροι κάνναβης 7 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, έγινε έρευνα στο αυτοκίνητο του υπόπτου όπου ανευρέθηκαν ένα επίχρυσο ιερό δισκοπότηρο, ένα κόκκινο σιδερένιο λιβέρι, ένα σιδερένιο τσεκούρι και ένα κατσαβίδι με πλαστική μαύρη χειρολαβή.

Ο ιερέας αναγνώρισε τα δύο καντήλια ως αυτά που κλάπηκαν από την εκκλησία.

Επίσης, η Αστυνομία ερεύνησε, στην παρουσία του υπόπτου, την κατοικία του στην επαρχία Πάφου, όπου εντοπίστηκε μία πλαστική γλάστρα με φυτό κάνναβης 4 εκατοστών.

Ο 26χρονος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη του με την κλοπή των σκευών, αναφέροντας ότι τα βρήκε πεταγμένα σε ένα δρόμο στην περιοχή της Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα