Συλλούρης: Ανοχή σε πολίτες και επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

14:45 11/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ) Δημήτρης Συλλούρης κάλεσε σήμερα τις υπηρεσίες του κράτους “να επιδείξουν ανοχή” σε πολίτες και επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

“Σε περιπτώσεις που αποδεδειγμένα υπάρχει αδυναμία να αναστέλλονται οι διώξεις. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει και χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, το Ευρωπαϊκό Κόμμα θα στραφεί προς τη Βουλή με προτάσεις”, είπε ο κ. Συλλούρης στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης,

κατά την οποία σχολίαζε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις διώξεις πολιτών και επιχειρηματιών για οφειλές προς το κράτος,

Ανέφερε ότι «με την κρίση των τραπεζών, με την ανύπαρκτη ρευστότητα στην αγορά και τις εκτεταμένες φορολογίες οι πολίτες και οι επιχειρήσεις έχουν φτάσει στα όρια τους” και πρόσθεσε ότι “πολλοί πολίτες και εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους. Πολίτες και επιχειρηματίες απειλούνται με βαρύτατα πρόστιμα, ακόμα και με φυλάκιση”.

“Επιβάλλεται να βρεθούν τρόποι διακανονισμού των οφειλών που θα βοηθούν τους οφειλέτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα σωθεί η οικονομία αν γεμίσουν οι φυλακές επιχειρηματίες», κατέληξε ο κ. Συλλούρης.

Πρόστιμο Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε Μπουλούτα

—————————

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι δεν ικανοποιεί το ΕΥΡΩΚΟ το ύψος του προστίμου, που επιβλήθηκε στον κ. Μπουλούτα, προσθέτοντας ότι αυτό θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι η καταδικαστική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς “πρόκειται για μια ακόμα καταδίκη που φανερώνει ότι πρώην αξιωματούχοι τραπεζικών οργανισμών, έχουν τεράστια ευθύνη για την καταστροφή της οικονομίας”.

“Η καταδικαστική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε μια σειρά στελεχών των τραπεζών που ευθύνονται για κάποιες αποφάσεις, ή δηλώσεις ή ενέργειες είναι ένα καλό ξεκίνημα για απόδοση δικαιοσύνης”, πρόσθεσε.

Ο κ. Συλλούρης διαβεβαίωσε ως Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής ότι “η Επιτροπή θα παρακολουθεί τους αρμόδιους φορείς και θεσμούς ώστε να συνεχίσουν σε βάθος και σε έκταση την απόδοση δικαιοσύνης”.

Εκροές καταθέσεων

—————-

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ είπε ότι απέστειλε σήμερα επιστολή στην Κεντρική Τράπεζα από την οποία ζητεί τα στοιχεία που αφορούν απόσυρση ποσών από καταθέσεις στη Δημοκρατία, κατά το πρώτο 15νθημερο Μαρτίου και τα οποία ανέρχονται στις 6.000 συναλλαγές και αφορούν 1.200 φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι ο Φόρος Εισοδήματος έχει βρει αυτά τα στοιχεία, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ζητεί αυτά τα στοιχεία για λόγους επιβεβαίωσης.

“Αν χρειαστεί η Επιτροπή να κάνει συνεργασία με τον Φόρο Εισοδήματος θα το κάνει”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα