Συλλούρης: Η Ρωσία θα ανταποκριθεί σε συγκεκριμένες και ακριβείς προτάσεις της Κύπρου

11:16 5/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι χειρισμοί στις σχέσεις Ρωσίας – Κύπρου ώστε στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται ο κυπριακός λαός, αυτές να καταστούν παραγωγικές, βρίσκονται περισσότερο στο γήπεδο της Κυβέρνησης δηλώνει ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης τονίζοντας ότι ανταπόκριση από πλευράς Ρωσίας στον οικονομικό και αναπτυξιακό τομέα θα υπάρξει μόνο εφόσον οι κυπριακές προτάσεις είναι συγκεκριμένες και ακριβείς.

Σε δήλωση του στο

ΚΥΠΕ μετά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψης της διακομματικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στην Μόσχα, ο κ. Συλλούρης είπε ότι η επίσκεψη αυτή ήταν πάρα πολύ σημαντική, ιδιαίτερα διότι επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον της Ρωσίας για την Κύπρο, για τα πολιτικά θέματα γενικά και για οικονομική συνεργασία.

«Αυτό το οποίο όμως θα κάνει αυτήν επίσκεψη πιο σημαντική, δεν είναι να ξανανακαλύψουμε τη Ρωσία και τις καλές σχέσεις που είχαμε γενικά ή να τις επιβεβαιώσουμε, αλλά να τις μετατρέψουμε αυτές τις κρίσιμες ώρες τη μεγάλη οικονομική πίεση που δέχεται ο λαός μας, σε σχέσεις παραγωγικές, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και όχι μόνο για το φυσικό αέριο, αλλά και για πολλούς άλλους τομείς της ανάπτυξης».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Συλλούρης είπε ότι θεωρεί πως “η μπάλα πλέον είναι περισσότερο στο γήπεδο της Κυβέρνησης”, προσθέτοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση και θα σπρώξουμε και θα βοηθήσουμε.

«Θεωρώ ότι ανταπόκριση από τη ρωσική πλευρά θα υπάρξει μόνο εάν εμείς μπορούμε να γίνουμε συγκεκριμένοι, συνέχισε διατυπώνοντας τη θέση ότι το ζητούμενο είναι να είμαστε συγκεκριμένοι με ακρίβεια σε αυτό που προτείνουμε, τους τομείς συνεργασίας και τον τρόπο», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα