Συμβουλές για να φορέσετε άφοβα τα καλοκαιρινά σας πέδιλα

12:06 11/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είτε πρόκειται για κάλο, μύκητες των νυχιών ή κάποια δερματοπάθεια των κάτω άκρων, δεν θα θέλατε σε καμιά περίπτωση να φορέσετε τα καλοκαιρινά σας σανδάλια και να γίνεται επίκεντρο αρνητικών σχολίων. Μάθετε λοιπόν πώς να αναγνωρίζετε εγκαίρως τα οποιαδήποτε μικρά ή μεγάλα προβλήματα στα πέλματά σας και να έχετε πάντα υγιή κάτω άκρα.

Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, δείτε τα συχνότερα προβλήματα που ταλαιπωρούν τα δάκτυλα, τα νύχια και το δέρμα των πελμάτων σας.

Ο βλαισός μέγας δάκτυλος ή απλώς «κότσι» είναι μια οστεώδης διόγκωση

στο εξωτερικό μέρος του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, που σταδιακά συντελεί σε παραμόρφωση της θέσης των όλων των δακτύλων. Το «κότσι» ανάλογα με την εξέλιξή του προκαλεί πόνο σε όλο το πέλμα. Η αποφυγή των ψιλοτάκουνων παπουτσιών ή η επιλογή υποδημάτων που αφήνουν αρκετό χώρο στα δάκτυλα, τα παυσίπονα, οι ειδικοί πάτοι και τα διαχωριστικά δακτύλων βοηθούν έως ένα σημείο, αλλά η χειρουργική ανάπλαση του οστού δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Η τριβή του δέρματος πάνω στο υλικό των υποδημάτων προκαλεί τη δημιουργία κάλων που σχηματίζονται με στόχο να προστατεύσουν το ευαίσθητο δέρμα των ποδιών. Βασική αιτία σχηματισμού των κάλων είναι συνήθως η κακή επιλογή παπουτσιών, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Και όντως όταν εξαφανίζεται η τριβή, οι κάλοι δεν επανεμφανίζονται. Η αντιμετώπιση των κάλων γίνεται είτε με την εφαρμογή ειδικών επιθεμάτων στα πάσχοντα σημεία, είτε με χειρουργική αφαίρεση ή λιμάρισμα.

Η ουρική αρθρίτιδα ή ποδάγρα χαρακτηρίζεται από πόνο, οίδημα, ερυθρότητα και ακαμψία, συνήθως στην άρθρωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Η ποδάγρα εκτός απ’ τα δάκτυλα μπορεί να επηρεάσει τον αστράγαλο και τα γόνατα και προκαλείται από την…Διαβάστε περισσότερα…
Keywords
Τυχαία Θέματα