Συνάντηση αντιπροσωπείας ΔΕΕ με Επιτροπές Νομικών και Εξωτερικών της Βουλής

20:17 4/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κοινή συνάντηση είχε σήμερα το πρωί η Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και η Επιτροπή Νομικών της Βουλής με αντιπροσωπεία του Δικαστηρίου της ΕΕ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Την αντιπροσωπεία καλωσόρισαν στη Βουλή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Ιωνάς Νικολάου και ο Πρόεδρος της Επιτροπή Εξωτερικών

και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου, στην παρουσία των μελών των δύο επιτροπών.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου της ΕΕ Βασίλειος Σκουρής ανέφερε ότι η πολυάριθμη αποστολή του ΔΕΕ δείχνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για την Κύπρο.

Παράλληλα αναφέρθηκε στον ουσιαστικό ρόλο που έχουν τα εθνικά κοινοβούλια στην μεταφορά του ευρωπαϊκού δικαίου στην εσωτερική έννομη τάξη, καθώς και στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου.

Η αντιπροσωπεία του Δικαστηρίου της ΕΕ ενημερώθηκε από τους Κύπριους Βουλευτές για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και των Επιτροπών αναφορικά με το νομοθετικό έργο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Επίσης συζητήθηκε η λειτουργία του Δικαστηρίου της ΕΕ και έγινε ανταλλαγή απόψεων για διάφορα νομικά ζητήματα και θέματα που άπτονται της λειτουργίας του ΔΕΕ.

Ο κ. Νικολάου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι έχει ήδη αποσταλεί στο ΔΕΕ η πλήρης έκδοση των αποφάσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την Βιβλιοθήκη του Δικαστηρίου, η οποία, όπως ανέφερε, αριθμεί περί τα δέκα κιβώτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα