Συνάντηση ΔΗΣΥ – ΡΙΚ για τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος

20:12 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Περισσότεροι αισιόδοξοι, δήλωσαν ότι έφυγαν από την απογευματινή συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του ΡΙΚ, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος και μέλη της Διεύθυνσης.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ Μάκης Συμεού, «ζητήσαμε από το ΔΗΣΥ να δει και να επανεξετάσει τη θέση του για στήριξη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και φεύγουμε με αυτά που μας είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ περισσότερο αισιόδοξοι».

Από πλευράς ΔΗΣΥ ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χάρης Γεωργιάδης είπε ότι «θα είμαστε

έτοιμοι να τοποθετηθούμε στην Ολομέλεια, μεθαύριο Πέμπτη, με πλήρη υπευθυνότητα και με γνώμονα τη διασφάλιση της χρηστής διοίκησης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και της αποστολής του ΡΙΚ”.

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι η αναβολή της μιας εβδομάδας στην ψήφιση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ στηρίχθηκε από όλα τα κόμματα της Βουλής, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΚΕΛ.

«Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία των υπαλλήλων, αλλά σημειώνουμε ότι αυτή οφείλεται όχι στην αναβολή της μιας βδομάδας, αλλά στην καθυστέρηση πολλών εβδομάδων με την οποία κατατέθηκε ο προϋπολογισμός», για να προσθέσει ότι η ίδια καθυστέρηση έχει οδηγήσει και άλλους οργανισμούς του δημοσίου να βρεθούν χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό, όπως για παράδειγμα τα δημόσια πανεπιστήμια και ο ΚΟΑΓ (Κυπριακός Οργανισμός Ανάπτυξης Γης).

Ανέφερε ότι το περιθώριο χρόνου αξιοποιήθηκε από το Δημοκρατικό Συναγερμό για διάλογο με το ΔΣ και για περαιτέρω εξέταση των θεμάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία του ΡΙΚ.

Ο κ. Συμεού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τους συνεργάτες του για το χρόνο που έδωσαν στο ΔΣ και τη Διεύθυνση να εξηγήσουν τι έπραξαν τα τελευταία δυόμιση χρόνια και γιατί χρειάζεται το 2012 ειδικά να στηριχθεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

«Εχουμε μπροστά μας σημαντικά αθλητικά γεγονότα τα οποία είναι υποχρέωσή μας να δείξουμε, είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, το ΡΙΚ πρέπει να πραγματοποιήσει με επιτυχία την Κυπριακή προεδρία και πρέπει να ξεκινήσει τη δουλειά για τις προεδρικές και για όλους αυτούς τους λόγους ζητήσαμε από ΔΗΣΥ να δει και να επανεξετάσει τη θέση του για στήριξη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και φεύγουμε με αυτά που μας είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ περισσότερο αισιόδοξοι», είπε ο κ. Συμεού.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση ΔΗΣΥ – ΡΙΚ, ϋπολογισμό, Ιδρύματος,synantisi disy – rik, ypologismo, idrymatos