Συνάντηση επικεφαλής Τρόικας με Εθνικό Συμβούλιο Οικονομίας

13:09 1/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικας θα έχει στις 12.30 στο Γραφείο Προγραμματισμού το Εθνικό Συμβούλιο Οικονομίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Το Συμβούλιο Οικονομίας έχει καταρτίσει διάφορες προτάσεις για τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας, στις οποίες περιλαμβάνονται θέματα για την ανεργία, του χρηματοπιστωτικού τομέα και ημικρατικών οργανισμών και πως θα συνεχίσει η Κύπρος να αποτελεί ένα διεθνές

χρηματοοικονομικό κέντρο.

Συνάντηση με το κλιμάκιο της Τρόικας έχουν από τις 11.00 κλιμάκιο του Πανεπιστημίου Κύπρου, που θα αναφερθεί στις μακροοικονομικές προβλέψεις του Πανεπιστημίου.

Το Πανεπιστήμιο εκτιμά ότι η ύφεση για το 2014 θα ανέλθει στο 8% αντί στο 3,9% όπως προβλέπεται στο μνημόνιο και ότι η ανάπτυξη θα επανέλθει το 2017 και όχι το 2015.

Συνάντηση με την Τρόικα έχει από τις 11.00 και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεοφάνης Τρύφωνος ο οποίος θα συζητήσει με τους δανειστές την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος για να αντιμετωπιστεί η αναμενόμενη μεγάλη αύξηση των δαπανών για συντάξεις, όπως αναφέρεται στο μνημόνιο.

Επίσης, από τις 11.00, συζητείται με την Τρόικα η ενίσχυση της ανεξαρτησίας και της αποτελεσματικότητας της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού και η υιοθέτηση των αναγκαίων τροποποιήσεων στο νόμο περί ανταγωνισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα