Συνάντηση Μαρκουλλή με τον Γερμανό ομόλογό της Guido Westerwelle

22:06 29/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο, κατόπιν πρόσκλησης του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών, δρος Guido Westerwelle.

Η κα Υπουργός είχε σήμερα συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό της στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Μετά από κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Υπουργών Εξωτερικών ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες στις οποίες συμμετείχαν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γερμανία κ. Παντιάς Ηλιάδης και υπηρεσιακοί παράγοντες

από τις δύο πλευρές.

Η κα Υπουργός ενημέρωσε τον Γερμανό ομόλογό της για την παρούσα φάση των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού. Στις συνομιλίες συζητήθηκαν οι ευρωτουρκικές σχέσεις και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, καθώς και οι απειλές της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου σε σχέση με τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης. Θέμα συζήτησης αποτέλεσε, επίσης, η δημοσιονομική κρίση στην ευρωζώνη. Συζητήθηκαν, επίσης, ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στη Συρία και ζητήματα που άπτονται της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2012.

Νωρίτερα σήμερα, η κα Υπουργός παρακάθισε σε πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Γερμανίας της Ομοσπονδιακής Βουλής δρα Dieter Bartsch και στελέχη του Προεδρείου. Επίσης, παραχώρησε συνεντεύξεις στις εφημερίδες Süddeutsche Zeitung και Financial Times Deutschland.

Στο πλαίσιο των επαφών της, η κα Μαρκουλλή θα έχει αργά σήμερα το απόγευμα χωριστές συναντήσεις με τον Διπλωματικό Σύμβουλο της Καγκελαρίου Μέρκελ, δρα Christoph Heusgen, στην Καγκελαρία, καθώς και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής ΕΕ της Ομοσπονδιακής Βουλής, κ. Gunter Krichbaum.

Το βράδυ η κα Μαρκουλλή θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα δρα Werner Hoyer, όπου θα συνεχισθεί ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

H κα Υπουργός θα συνεχίσει τις επαφές της αύριο, 30 Νοεμβρίου, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στο Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα