Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θέλει ο Βέργας

13:27 29/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο απολογισμός του έργου της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων Πάφου για το 2011 έγινε χθες σε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου. Στη συνεδρία παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΣΕΚΟ, Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, οι Βουλευτές και Δήμαρχοι της Πάφου, εκπρόσωποι του ΕΒΕ, της ΠΟΒΕΚ, του Συνδέσμου Ξεναγών αλλά και εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων της πόλης.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας

συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προώθηση και υλοποίηση σημαντικών έργων που αφορούν την Πόλη και Επαρχία Πάφου
ενόψει και της διεκδίκησης της πόλης του χρίσματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2017.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου, κύριο μέλημα της ΣΕΚΟ είναι η σύσταση δύο επιτροπών, μιας για το θέμα τοποθέτησης ενεργειακού κέντρου και μιας για τη δημιουργία Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τον κ. Βέργα, για το σκοπό αυτό η ΣΕΚΟ αναμένεται να ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

«Αν δεν δούμε αποτελέσματα μέχρι το Μάιο και δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας θα λάβουμε δυναμικά μέτρα ενώ θα προβούμε και σε διαμαρτυρίες», πρόσθεσε ο Σάββας Βέργας.

Στη συνεδρίαση της ΣΕΚΟ συζητήθηκαν επίσης σημαντικά έργα που σύμφωνα με τον Σάββα Βέργα είναι αναγκαία για την Πάφο και πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα. Πρόκειται για τη δημιουργία Μαρίνας, το δρόμο Αεροδρομίου- Πάφου, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των λιμανιών Πάφου και Λατσιού, έργα ακτοπροστασίας, έργα αναβάθμισης των παραλιών, δημιουργία Καζίνο, ο δρόμος Πάφου -Πόλεως Χρυσοχούς, η δημιουργία δημόσιας Πανεπιστημιακής Σχολής, η δημιουργία σύγχρονου θεάτρου αλλά και έργα Πολιτιστικής υποδομής καθώς και δημιουργία ενεργειακού κέντρου. Η ΣΕΚΟ έκανε αναφορά και στο διαχειριστικό σχέδιο του Ακάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα