Συνάντηση Οικολόγων με Δήμαρχο Λάρνακας για μέτρα αντιμετώπισης των κουνουπιών

10:46 14/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Λουρουτζιάτη είχε στις 11 Φεβρουαρίου η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κα. Ιωάννα Παναγιώτου και μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα και συντονισμένα από όλους τους φορείς (Τοπικές Αρχές, Υγειονομικές Υπηρεσίες, Τμήμα Περιβάλλοντες, πολίτες) για αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών.

Η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κα. Ιωάννα Παναγιώτου υποσχέθηκε στο Δήμαρχο Λάρνακας

ότι θα προβεί σε διαβήματα προς το Υπουργείο Άμυνας ώστε να συμβάλει στη γρήγορη διάνοιξη του καναλιού ομβρίων υδάτων που βρίσκεται στο στρατόπεδο παρά την αλυκή Λάρνακας, ώστε τα νερά να μην διοχετεύονται στις αλυκές, καθώς και προς το Τμήμα Περιβάλλοντος ώστε άμεσα να αποφασισθεί ο τρόπος και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για τους βιολογικούς – οικολογικούς ψεκασμούς.

Κατά την άποψη μας το πρόβλημα για να αντιμετωπισθεί με τρόπο βιώσιμο και μακροχρόνιο θα πρέπει η πολιτεία να φροντίσει για τη δημιουργία έργων υποδομής όπως είναι τα αποχετευτικά συστήματα, τα δίκτυα απορροής ομβρίων υδάτων κ.α.
Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρούμε τη δημόσια υγεία πρώτιστο μας μέλημα και δηλώνουμε υπεύθυνα ότι είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε κάθε δυνατή βοήθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα