Συνάντηση Ομήρου με ηγεσίες ΚΕΒΕ – ΟΕΒ

13:05 12/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Χρειάζεται τόλμη, ριζοσπαστισμός και γενναίες αποφάσεις για να φύγουμε από την ύφεση και την κρίση και να μπούμε ξανά στην πορεία της ανάπτυξης, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ μιλούσε ύστερα από συνάντηση που είχε με τις ηγεσίες του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, ενόψει και της κατάθεσης

αύριο του Κρατικού Προϋπολογισμού στην Βουλή των Αντιπροσώπων και της έναρξης της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών.

Εξέφρασε την ελπίδα και προσδοκία ότι ”τα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ιούλιο θα περιληφθούν στον Κρατικό Προϋπολογισμό, για να προχωρήσουμε επιτέλους σε αυτό που είναι η μεγάλη προτεραιότητα, η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών με διαρθρωτικές αλλαγές”.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Μάνθος Μαυρομμάτης είπε πως ”δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την κυπριακή οικονομία την παρακολουθούν και Κύπριοι και ξένοι αρμόδιοι και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σήμερα θα μας πει την πάγια αλήθεια που ισχύει για όλες τις υπόλοιπες χώρες”.

Αν νομίζουν κάποιοι, σημείωσε, ότι εμείς μπορούμε να αποτελέσουμε εξαίρεση, θα διαψευστούν.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Φίλιος Ζαχαριάδης είπε πως ”η σταθεροποίηση επηρεάζει την παρουσία των ξένων στην Κύπρο, οι οποίοι αυξάνουν τη συμβολή των υπηρεσιών στην οικονομία μας. Σίγουρα η ανάπτυξη”, συνέχισε, ”είναι το πρωταρχικό μέλημα που θα πρέπει να γίνει διότι μόνο μέσω της ανάπτυξης θα επιτύχουμε τους στόχους”.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι ΚΕΒΕ και ΟΕΒ, κατά τη συνάντηση, διατύπωσαν τις θέσεις, απόψεις, εισηγήσεις, προτάσεις και προβληματισμούς τους για την πορεία της κυπριακής οικονομίας.

Η κυπριακή οικονομία, ανέφερε ο κ. Ομήρου, είναι θεμελιώδους σημασίας για την πορεία της χώρας, για την εξυπηρέτηση και των μεγάλων στόχων που έχουμε για την επίλυση του μεγάλου εθνικού μας θέματος αλλά και για την ευημερία και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση, σημείωσε, έχει πλήξει την κυπριακή οικονομία. ”Δυστυχώς δεν λήφθηκαν έγκαιρα τα μέτρα που θα έπρεπε να είχαν ληφθεί, υπήρξε αρνητικότητα και ολιγωρία με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν περισσότερα προβλήματα και η αντιμετώπιση και λύση τους να είναι πιο δύσκολη σήμερα”, πρόσθεσε.

”Εχουμε ακούσει τις απόψεις του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ, είναι απόψεις με τις οποίες ταυτιζόμαστε γιατί οι ανησυχίες είναι κοινές και γιατί ενόψει και της κατάθεσης αύριο του Κρατικού Προϋπολογισμού στην Βουλή των Αντιπροσώπων και της έναρξης της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών πρέπει να έχουμε μια σφαιρική εικόνα για τις απόψεις και του εργοδοτικού κόσμου και των εμποροβιομηχάνων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων”, είπε ο κ. Ομήρου.

Δεν είναι με τις φορολογίες ή μόνο με τις φορολογίες, συνέχισε, που θα επέλθει η επίλυση των προβλημάτων της οικονομίας αλλά με βαθιές τομές που θα τιθασεύσουν τους οικονομικούς δείκτες σε μια μακροπρόθεσμη στόχευση για να μπορέσουμε πάνω σε υγιείς βάσεις να ξανακτίσουμε την οικονομία της χώρας.

Ο κ. Μ

Keywords
Τυχαία Θέματα