Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με ΕΤΥΚ – Νέα συγκέντρωση μελών έξω από τη Βουλή

16:30 30/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα έχει την ερχόμενη Τρίτη το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΥΚ.

Παράλληλα η ΕΤΥΚ καλεί όλα τα μέλη της να συγκεντρωθούν έξω από την Βουλή των Αντιπροσώπων την ερχόμενη Πέμπτη για να στείλει ακόμα μια φορά το ξεκάθαρο μήνυμα της αποφασιστικότητάς της όπως διασφαλιστούν τα Ταμεία Προνοίας των μελών της αλλά και οι θέσεις εργασίας τους.

Σε σημερινή έκτακτη συνεδρία του, το ΔΣ της ΕΤΥΚ, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, μελέτησε τα δύο χθεσινά Διατάγματα

της Κεντρικής Τράπεζας για την εξυγίανση των Τραπεζικών Ιδρυμάτων και «κοινή διαπίστωση είναι ότι στα διατάγματα υπάρχουν πολλές απορίες και ερωτηματικά, για τα οποία θα επιδιώξουμε να πάρουμε όλες τις απαραίτητες απαντήσεις και διευκρινίσεις». Το σίγουρο όμως είναι ότι σ’ αυτά δεν γίνεται καμιά αναφορά για τα Ταμεία Προνοίας των συναδέλφων, σημειώνει, «τα οποία ως εκ τούτου φαίνεται ότι δεν διασφαλίζονται μέσα από τα εν λόγω Διατάγματα».

Προσθέτει ότι η ΕΤΥΚ έχει επίσημα ενημερωθεί ότι ο λόγος που δεν γίνεται τέτοια αναφορά, είναι διότι το θέμα αυτό θα ρυθμιστεί με νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή και θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

«Επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους συνάδελφους ότι παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις και προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με στόχο την υλοποίηση των δεσμεύσεων που πήραμε από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. Για το σκοπό αυτό έχει διευθετηθεί συνάντηση του Προέδρου της Οργάνωσής μας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ερχόμενη Τρίτη το πρωί».

Προσθέτει ότι η ΕΤΥΚ θα επιδιώξει συναντήσεις για το σκοπό αυτό και με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων, αλλά και με οποιονδήποτε άλλο κριθεί ότι θα βοηθούσε η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων μαζί του.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο στη σημερινή συνεδρία του αποφάσισε ότι την ερχόμενη Πέμπτη, την ώρα που θα συνεδριάζει η Βουλή, οποιαδήποτε ώρα και αν γίνει η συνεδρία, σύσσωμος ο τραπεζικός κόσμος, θα είναι έξω από τη Βουλή για να στείλει ακόμα μια φορά το ξεκάθαρο μήνυμα της αποφασιστικότητάς μας να διασφαλίσουμε τα Ταμεία Προνοίας μας αλλά και τις θέσεις εργασίας μας.

Η ΕΤΥΚ διαβεβαιώνει τους συνάδελφους, ότι προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αίσια διευθέτηση του θέματος. «Εμείς, ως τραπεζικοί υπάλληλοι, συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών έχουμε πράξει και συνεχίζουμε να πράττουμε στο ακέραιο το καθήκον μας. Απαίτησή μας από την πολιτική ηγεσία, είναι η υλοποίηση των δεσμεύσεων και υποσχέσεών τους απέναντί μας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΤΥΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα