Συνασπισμό όλων των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων, προκρίνει ο Σ. Νεντκτάς

18:40 2/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνασπισμό όλων των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων για ένα χρόνο προκρίνει ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος των κατεχομένων Σερντάρ Ντενκτάς.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε ο κ. Ντενκτάς ανέφερε ότι το κόμμα του αύξησε τη δύναμή του κατά 125% σε σχέση με τις προηγούμενες «εκλογές», προσθέτοντας ότι ο κόσμος ευνοεί το σχηματισμό συνασπισμού.

Εξέφρασε την ετοιμότητά του να συμμετέχει στη λεγόμενη κυβέρνηση των κατεχομένων, λέγοντας ότι η προϋπόθεση που θέτει είναι το μέλλον της «χώρας». Πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να σχηματιστεί «κυβέρνηση»

συνασπισμού με όλα τα λεγόμενα κοινοβουλευτικά κόμματα διάρκειας ενός χρόνου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το Κυπριακό, είπε ότι μια νέα διαδικασία θα αρχίσει το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν πιστεύει ότι θα έχει θετική κατάληξη.

Ανέφερε ακόμη ότι η διαδικασία δεν πρέπει να είναι χρονοβόρα και ότι οι δύο πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν αν όντως θα φτάσουν σε συμφωνία ή όχι και να τερματίσουν τη διαδικασία.

Ο ΟΗΕ, είπε, ασχολείται με την Κύπρο από το 1964 και τώρα είναι 2013.

Κλάπηκαν 50 χρόνια από τους Τ/κ, ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν θέλουμε να χάσουμε άλλα πενήντα. Εξέφρασε τη θέση ότι πρέπει να βρεθεί μια νέα βάση για τη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Η ύπαρξη του ψευδοκράτους είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για τους Τ/κ, είπε, προσθέτοντας ότι οι σχέσεις με την Άγκυρα θα συνεχιστούν για πάντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα