Σύνδεσμος Αυτοκινητιστών: Μέτρα για μείωση των δυστυχημάτων

09:42 26/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έντονο προβληματισμό διατυπώνει Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αυτοκινητιστών Ιδιωτικής Χρήσης για τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα στην Κύπρο, με αφορμή και το χθεσινό θανατηφόρο δυστύχημα στη Μουταγιάκα.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος, ”η βελτίωση της εικόνας, όσον αφορά τα θανατηφόρα, πρέπει να αλλάξει προς το καλύτερο” και ”οι οδηγοί πρέπει να αντιληφθούν τους κινδύνους, αλλά και το αρμόδιο Υπουργείο να βελτιώσει τις αναγκαίες σηματοδοτήσεις και άλλες βελτιώσεις των δρόμων”.

”Εκείνοι

όμως που πρέπει, καθηκόντως, να προβληματισθούν και να αυξήσουν τις προσπάθειες και τους προβληματισμούς τους”, τονίζει ο Σύνδεσμος, ”είναι η Τροχαία”.

Ο νεοσύστατος Σύνδεσμος καλεί όλους τους Κυπρίους οδηγούς να γίνουν μέλη του για να μπορέσουν έτσι να φέρουν πιο σύντομα αποτελέσματα.

Με αφορμή το χθεσινό θανατηφόρο δυστύχημα, ο Σύνδεσμος διαπιστώνει ότι ”η δημιουργία οδικής συνείδησης είναι ο βασικότερος πυλώνας για βελτίωση της αυτοκινητιστικής συμπεριφοράς” και ότι ”πρέπει να ενθαρρυνθεί ο οδηγός για αμυντική οδήγηση, αλλά και αλληλοσεβασμό στη χρήση των δρόμων”.

Ο Σύνδεσμος ζητεί, επίσης, ”την επικέντρωση των ενεργειών της Τροχαίας στην καταπολέμηση των παραγόντων που ευθύνονται για τους θανάτους από τροχαία” με ”βελτίωση όλων των παραμέτρων της κίνησης στους δρόμους που θα μειώσουν τα θανατηφόρα και άλλα δυστυχήματα”.

”Πρέπει”, δηλώνει ο Σύνδεσμος, ”να επανεξετάζονται στην Κύπρο οι αλλοδαποί οδηγοί τόσο για το δικό τους καλό, όσο και για το καλό των Κυπρίων πολιτών” και ”να εφαρμοσθούν τεχνικές που μειώνουν την ταχύτητα των οχημάτων κυρίως σε νέους οδηγούς” αλλά και να γίνουν ”άλλες ενέργειες που αποδεδειγμένα θα βελτιώσουν την κατάσταση”.

”Οι τιμωρητικές καταγγελίες, χωρίς συμβουλές και λογικά επιχειρήματα”, συνεχίζει ο Σύνδεσμος, ”δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα, παρά μόνον σύγχυση, άγχος και αντιδράσεις για χειρότερη οδήγηση”.

”Η εξεύρεση άλλων τρόπων παρατήρησης και τιμωρίας από τα χρηματικά πρόστιμα αλλά και οι επιβραβεύσεις”, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, ”ίσως να είναι το κλειδί για βελτίωση της κατάστασης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα