Συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή

15:57 11/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με την αγόρευση της εκπρόσωπου της κατηγορούσας Αρχής Ελένας Κλεόπα για τους λόγους που δεν προτίθεται να προσφέρει τους μάρτυρες Κούλη Κοσιάρη και Πέτρο Κερτίκη στην υπεράσπιση, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Αντη Χατζηκωστή.

Κατά την αγόρευση της, η κατηγορούσα Αρχή ανέφερε ότι αν και έχει την υποχρέωση να παρουσιάσει όλους τους μάρτυρες, τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται στο κατηγορητήριο,

η υποχρέωση της παρουσίας των μαρτύρων δεν εξυπακούεται και την υποχρέωση κλήσης τους για να καταθέσουν.

Όπως είπε η κ. Κλεόπα «η κατηγορούσα Αρχή, διατηρεί τη διακριτική ευχέρεια να τους καλέσει για κατάθεση, να τους καλέσει και να τους προσφέρει προς αντεξέταση ή να μην τους καλέσει καθόλου», σημειώνοντας πως «ο δημόσιος κατήγορος έχει τη διακριτική ευχέρεια να μην καλέσει ένα μάρτυρα, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των μαρτύρων του κατηγορητηρίου, αν κατά τη γνώμη του η μαρτυρία του μάρτυρα δεν μπορεί να γίνει πιστευτή».

Πρόσθεσε πως στην παρούσα υπόθεση ο Κούλης Κοσιάρης έδωσε τρεις καταθέσεις στην Αστυνομία και όταν η κατηγορούσα Αρχή τον προσέγγισε, αυτός αρνήθηκε να συνεργαστεί και ζήτησε ανταλλάγματα για να καταθέσει.

Συγκεκριμένα, είπε η κ. Κλεόπα, «ζήτησε να αποσυρθούν κατηγορίες που αντιμετώπιζε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας», προσθέτοντας ότι «όταν έλαβε αρνητική απάντηση από την κατηγορούσα Αρχή, αρνήθηκε κατηγορηματικά να απαντήσει σε οποιαδήποτε διευκρινιστική ερώτηση του τέθηκε».

Επιπλέον, είπε στο δικαστήριο πως όταν ρωτήθηκε γιατί παρέδωσε στην Αστυνομία λανθασμένο εξώστ, αυτός απάντησε «επειδή έτσι ήθελα».

«Το περιεχόμενο της μαρτυρίας του Κοσιάρη είναι άγνωστο στην κατηγορούσα Αρχή. Η έλλειψη αυτής της γνώσης στερεί από την κατηγορούσα Αρχή τη δυνατότητα να αξιολογήσει κατά πόσο είναι αξιόπιστος μάρτυρας, αφού δεν έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει ή να παραβάλει τη μαρτυρία του με την υπόλοιπη μαρτυρία που έχει παρουσιάσει».

Για τον Πέτρο Κερτίκη, η κ. Κλεόπα ανέφερε ότι έδωσε δύο καταθέσεις στην Αστυνομία και απάντησε ψευδώς σε όλες τις ερωτήσεις που του έθεσε η κατηγορούσα Αρχή.

«Συγκεκριμένα», είπε, «ρωτήθηκε από πότε γνώριζε τον Φάνο Χατζηγεωργίου και απάντησε μετά τις 25 Δεκεμβρίου του 2009, που τραυματίστηκε ο 1ος κατηγορούμενος Ανδρέας Γρηγορίου».

Επίσης, ανέφερε στο δικαστήριο πως ρωτήθηκε αν τις μέρες πριν ή μετά το φόνο συναντήθηκε με τον Χατζηγεωργίου και απάντησε αρνητικά. Ωστόσο, πρόσθεσε πως «υπάρχει το κλειστό κύκλωμα του Ευαγόρου που τον διαψεύδει».

Επιπροσθέτως, είπε πως «ρωτήθηκε αν επισκέφθηκε τον 1ο κατηγορούμενο Ανδρέα Γρηγορίου μετά τη σύλληψη του και απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ωστόσο πως «υπήρχε ως δεδομένο από το βιβλίο καταγραφής επισκέψεων που τηρείτο για τον 1ο κατηγορούμενο ότι ο Κερτίκης τον επισκέφθηκε περισσότερες από τρεις φορές μετά τη σύλληψή το

Keywords
Τυχαία Θέματα