Συνεχίστηκε η δίκη για το φόνο Χατζηκωστή

16:03 17/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας Κακουργιοδικείου η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της  δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή.

Κατά τη διαδικασία κατέθεσαν δύο νέοι μάρτυρες της υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη.

Πρώτη κατέθεσε η μάρτυρας υπεράσπισης Μαρία Αδάμου, Διευθύντρια του νηπιαγωγείου, στο οποίο φοιτούσε η κόρη του Τάσου Κρασοπούλη, η οποία επιβεβαίωσε ότι στις 18 Δεκεμβρίου του 2009 πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη σχολική γιορτή του νηπιαγωγείου,

σε αίθουσα ιδιωτικού πανεπιστημίου στη Λευκωσία.

Η υπεράσπιση παρουσίασε βίντεο από τη σχετική γιορτή, στο οποίο η κ. Αδάμου αναγνώρισε τόσο τη θυγατέρα του Τάσου Κρασοπούλη, όσο και το ίδιο τον 2ο κατηγορούμενο.

Δεύτερος κατέθεσε ο μάρτυρας υπεράσπισης Γιάννης Ράσπας φωτογράφος από το Τσέρι, ο οποίος πρόσφερε υπηρεσίες στην βάπτιση της κόρης του Τάσου Κρασοπούλη και στον γάμο του 1ου κατηγορούμενου Ανδρέα Γρηγορίου.

Ερωτηθείς από τον συνήγορο υπεράσπισης του Τάσου Κρασοπούλη αν του ζητήθηκαν κι άλλες υπηρεσίες, απάντησε καταφατικά, αναφέροντας ότι με οδηγίες της αδερφής της 3ης κατηγορούμενης Ελενας Σκορδέλη και του Τάσου Κρασοπούλη, προέβη στη φωτογράφηση της οικίας του 2ου κατηγορούμενου και συγκεκριμένα του εσωτερικού χώρου.

Ο κ. Ράσπας αναγνώρισε φωτογραφίες, οι οποίες είχαν κατατεθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ως τεκμήρια προς αναγνώριση, βάση των οποίων εξετάστηκαν αρκετοί μάρτυρες κατηγορίας.

Επίσης, αναγνώρισε και δύο βιντεοσκοπήσεις, τις οποίες έκανε μετά από οδηγίες της αδερφής της Ελενας Σκορδέλη και του Τάσου Κρασοπούλη.

Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο από το μάρτυρα υπεράσπισης η μία βιντεοσκόπηση έγινε στην περιοχή της Περιστερώνας και η άλλη στην περιοχή της Εγκωμης.

Οι δύο βιντεοσκοπήσεις προβλήθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου και ο μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης εξήγησε λεπτό προς λεπτό τις διαδρομές που κατέγραψε με την κάμερα του, ενώ ανέφερε στο δικαστήριο τις ημερομηνίες που έγιναν οι εικονοληψίες.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο στις 09:00, με την αντεξέταση του κ. Ράσπα από την εκπρόσωπο της κατηγορούσας Αρχής Ελενα Κλεόπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα