Συνεχίστηκε η δίκη για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα

17:06 9/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου, που συνεδριάζει στη Λάρνακα η δίκη των δύο Ελλήνων Δημήτρη Μαμαλικόπουλου 29 ετών και Αναστάσιου Τσεχιλίδη 41 ετών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης πέντε προσώπων, για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων.

Στη σημερινή δικάσιμο ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος απολογήθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου με ανώμοτη δήλωση από το εδώλιο του μάρτυρα, την οποία ανέγνωσε σημειώνοντας πως δεν επιθυμεί να προβεί σε ένορκη μαρτυρία γιατί οι πεποιθήσεις και τα πιστεύω του δεν του το επιτρέπουν, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ο Μαμαλικόπουλος δήλωσε αθώος στις κατηγορίες που του επέβαλαν αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν είμαι εγώ που σκότωσα αυτούς τους ανθρώπους. Δεν τους γνώρισα ποτέ μου, δεν με γνώρισαν ποτέ τους και δεν είχα οποιοδήποτε λόγο να πράξω κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ άλλωστε να πράξω κάτι τέτοιο. Σέβομαι την ανθρώπινη ύπαρξη και δεν θα μπορούσα ποτέ να προβώ δια της βίας σε στέρηση αυτής. Μπορώ να πω ότι δεν σέβομαι την περιουσία αυτών που με κλεψιές και λαμογιές πίνουν το αίμα του λαού και για τον λόγο αυτό έχω συλληφθεί στο παρελθόν σε πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Την ανθρώπινη ζωή την σέβομαι όπως απαιτώ και εγώ να σέβονται την δική μου».

Πρόσθεσε ότι «δεν είμαι εγώ αυτός που σκότωσε τους 5 αυτούς ανθρώπους. Δεν είμαι εγώ αυτός που εκτέλεσε κατά τρόπο επαγγελματικό, αυτούς τους ανθρώπους. Δεν είμαι δολοφόνος και πολύ δε περισσότερο πληρωμένος δολοφόνος όπως θέλουν να με παρουσιάσουν. Δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου όπλο και ούτε γνωρίζω ούτε από όπλα ούτε από τύπους όπλων».

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ανέφερε ότι «μόνος μου συναίνεσα να έρθω στην Κύπρο για να δικαστώ γιατί δεν έχω να κρύψω οτιδήποτε», είπε πως «μεταφέρθηκα στην Κύπρο και πριν ακόμα πατήσω το πόδι μου εδώ, η αστυνομία δια των δηλώσεων των εκπροσώπων της, δήλωνε στα Μ.Μ.Ε ότι εξιχνίασε τον πενταπλό φόνο και ότι έπιασε τον φονιά. Καταδικάστηκα από τα Μ.Μ.Ε πριν ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου» σημείωσε προσθέτοντας ότι η οικογένεια στην Ελλάδα και ειδικότερα «οι γονείς μου, η πρώην σύζυγος μου και το ανήλικο παιδί μου ζουν από τον Ιούλιο του 2012 κάτω από καθεστώς φόβου και ανασφάλειας. Ο γιος μου στο σχολείο δακτυλοδείχνεται ως ο γιος του φονιά και τούτο γιατί κάποιοι προέτρεξαν σε πανηγυρικό κλίμα να με καταδικάσουν πριν ακόμη δικαστώ».

Όπως είπε στο Κακουργιοδικείο ο κατηγορούμενος αυτά που σήμερα δηλώνει μετέφερε ο ίδιος στον δικηγόρο του προφορικώς, ζητώντας του να τα διατυπώσει γραπτώς, γιατί όπως εξήγησε «εντός των Κεντρικών Φυλακών οποιοδήποτε χειρόγραφο μου ή σημειώσεις, ελέγχονται επί καθημερινής βάσεως. Δεν μπορώ να έχω σημειώσεις, δεν μπορώ να αποτυπώσω τις σκέψεις μου γιατί σε ανύποπτο χρόνο θα εισέλθουν στο κελί μου και θα τα πάρουν. Δεν μου επιτρέπεται η ελεύθερη τηλεφωνική επικοινωνία με τον δικηγόρο μου και με όσους τυγχάνει να μιλάω στις φυλακές, την επόμενη τους καλούν για να δώσουν μαρτυρία εναντίον μου, δίνοντας τους ταυτόχρονα και υποσχέσεις».

Εξήγησε ακόμα ότι ήρθε στην Κύπρο για ολιγοήμερες διακοπές γιατί του αρέσει η Αγία Νάπα και ότι «καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής μου στην Κύπρο ουδέποτε έκρυψα την ταυτότητα μου». Αναφορικά με αυτό που του καταλογίστηκε από την Αστυνομία ότι σύχναζε στην εκκλησία της Αγίας Νάπας για να χαρτογραφήσει την περιοχή, είπε πως σύχναζε στο συγκεκριμένο χώρο αφού «λίγο πιο κάτω προμηθευόμουν ναρκωτικά για δική μου χρήση. Δεν έχω υπηρετήσει στο στρατό λόγω των πεποιθήσεων μου, δεν έχω πιάσει ποτέ στη ζωή μου όπλο και δεν γνωρίζω πραγματικά τι σημαίνει η λέξη χαρτογράφηση» είπε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αναστάσιου Τσεχιλίδη ζήτησε από το Δικαστήριο ορισμένες ημέρες προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του πελάτη του και έτσι επόμενη δικάσιμος ορίστηκε η ερχόμενη Τετάρτη 16 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι Μαμαλικόπουλος και Τσεχιλίδης που δεν παραδέχθηκαν ενοχή, είχαν κατηγορηθεί για πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β, το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριου Καραολή 28 ετών από τη Λευκωσία, του Γιώργου Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και των Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών από τη Ρουμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα