Συνεχίστηκε η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

05:09 18/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορούμενών του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία που σχετίζεται

με τα τότε εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αντέδρασε έντονα σε ερωτήσεις που υπέβαλε η Πολιτική Αγωγή στον Νίκο Μαϊτό, στέλεχος του ΣΔΟΕ, ο οποίος συνέχισε την κατάθεση που είχε διακόψει κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, και μίλησε για την έρευνα που διεξήγαγε η υπηρεσία του για την αγορά του ακινήτου στη Διονυσίου Αεροπαγίτου και σημείωσε ότι τα τιμολόγια που εκδόθηκαν για τις διάφορες επισκευές που έγιναν εκδόθηκαν σε όνομα ανύπαρκτου ατόμου. Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου συνέστησε ψυχραιμία στον κ. Τσοχατζόπουλο, προειδοποιώντας τον ότι μπορεί να ακούσει και χειρότερα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ένταση δημιουργήθηκε και όταν απορρίφθηκε ένσταση του συνηγόρου της Βίκυς Σταμάτη, συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου. Ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε να μην έχει το λόγο ο Αναπληρωτής Εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος ο οποίος παρίσταται στη διαδικασία, εφόσον παρίσταται και έχει λόγο και η Τακτική Εισαγγελέας, κ. Αδηλίνη.

Στο δικαστήριο, σήμερα, για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης εμφανίστηκε και η προσωρινά κρατούμενη κόρη του πρώην Υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου ενώ μετά από σύντομη απουσία εμφανίστηκε και η κ. Σταμάτη. Οι δύο γυναίκες είχαν επικαλεστεί λόγους υγείας για την απουσία τους. Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με τη συνέχιση της εξέτασης του κ. Μαϊτού από τους συνηγόρους της υπεράσπισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα