Συνεχίστηκε στο β΄ τρίμηνο η ισχυρή ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας

20:41 10/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ισχυρή ετήσια ανάπτυξη 4,0%, ενώ άφησε να νοηθεί ότι επίκειται αύξηση των επιτοκίων με στόχο μια από τις ισχυρότερες οικονομίες της Ευρώπης να αποφύγει την υπερθέρμανση.
Τα προκαταρκτικά στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών, ακολουθώντας τη σημαντική αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) κατά 4,9% το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Η ρωσική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 4,3% πέρσι, ενώ κατέγραψε τον χαμηλότερο μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης

ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού 6,1%.
Η οικονομία της Ρωσίας, η οποία στηρίζεται ιδιαίτερα στις εξαγωγές ενέργειας, πέτυχε την απόδοση αυτή, εν μέσω των αναταραχών που επικρατούν στις αγορές, λόγω της ισχυρής καταναλωτικής ζήτησης και του σχετικά υγιούς χρηματοπιστωτικού της τομέα που έχει περιορισμένο δανεισμό από τις προβληματικές ευρωπαϊκές τράπεζες.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει πλέον ρυθμό ανάπτυξης 4,0% για τη Ρωσία το 2012 – ένα πολύ εντυπωσιακό ποσοστό ανάπτυξης, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Γαλλία αναμένεται να εισέλθει σε ύφεση και ενώ η ισχυρότερη ευρωπαϊκή οικονομία της Γερμανίας ενδεχομένως να μείνει σταθερή.
Αλλά τώρα οι χαράκτες νομισματικής πολιτικής ανησυχούν ότι η αύξηση των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως και ένα ξαφνικό άλμα στα τιμολόγια των οργανισμών κοινής ωφέλειας, το οποίο είχε αναβληθεί για μετά την επιστροφή του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, θα κρατήσει τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό σε υψηλά επίπεδα.
Η Ρωσία ανακοίνωσε ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού 5,3% νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ρυθμό που υπερβαίνει αυτόν του προηγούμενου έτους και απειλεί να υπονομεύσει την προεκλογική υπόσχεση του Πούτιν να διατηρήσει μακρινή ανάμνηση την εκτίναξη των τιμών μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα