Συνεχίζεται η έκθεση της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων για το 1974

12:13 5/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Από τις 11 μέχρι και τις 13 Ιουλίου φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Χίλτον, στη Λευκωσία, η έκθεση της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων «Η καταστροφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού από την Τουρκία. Η τραγωδία συνεχίζεται…», η οποία μέχρι και τις 6 Ιουλίου θα παρουσιάζεται στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου.

Την έκθεση, στην παρουσία και της Υπουργού Εξωτερικών Ερατούς Κοζάκου Μαρκουλλή, τέλεσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων και της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων Αλέξης Γαλανός στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης «Μνήμες Κατεχομένων», που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου

και είχε ως τίτλο της «Τα παιδιά μας θυμίζουν το χρέος».

Ανακοίνωση της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων αναφέρει ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν και παιδιά του Εργαστηρίου Εγχόρδων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, υπό την διεύθυνση του βιολινίστα και μουσικοπαιδαγωγού Ματθαίου Καριόλου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «μέσα από την άρτια εκτέλεση ενός εξαίσιου προγράμματος κλασικής μουσικής μας θύμισαν το χρέος που έχουμε προς την πατρίδα μας, αλλά και προς τα παιδιά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα και τις προσπάθειες για απελευθέρωση της Κύπρου μας».

Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε εναλλαγή προβολών με αφιερώματα στους εννέα κατεχόμενους Δήμους και μουσικών έργων από το Εργαστήρι Εγχόρδων, ενώ ακούστηκαν ποιήματα των Κλαίρης Αγγελίδου, Τεύκρου Ανθία, Νίκου Κρανιδιώτη, Κώστα Μόντη, Ευρούλας Περικλέους, Θεοδόση Πιερίδη και Κυριάκου Χαραλαμπίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα