Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το σχέδιο «Αθηνά» στην εκπαίδευση

18:51 14/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αποχώρησαν από το Σύνταγμα συντεταγμένα με κατεύθυνση το Πολυτεχνείο οι φοιτητές που συμμετείχαν στη διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», που προβλέπει συγχωνεύσεις και καταργήσεις πανεπιστημιακών τμημάτων.

Οι φοιτητές, κατά τη διάρκεια της πορείας τους προς τη Βουλή, σταμάτησαν για λίγο έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου πέταξαν νεράτζια,

ντομάτες και μπουκάλια με νερό. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και αντιπροσωπείες φοιτητικών συλλόγων από άλλες πόλεις της Ελλάδας ενώ πραγματοποιείται συνέλευση των εκπροσώπων των φοιτητών στο Πολυτεχνείο για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα, συνεχίζουν την απεργία πείνας που κάνουν εδώ και επτά ημέρες, φοιτητές του τμήματος Αλιείας, το οποίο από τα Μουδανιά μεταφέρεται στο Μεσολόγγι. Στην Κρήτη υπό κατάληψη, για το ζήτημα του σχεδίου «Αθηνά» βρίσκεται η ΔΥΟ Αγίου Νικολάου, όπως και το ΤΕΙ Πατρών. Επίσης, διαμαρτυρόμενο για την κατάργηση των δύο σχολών ΤΕΙ που λειτουργούν στο Αίγιο παραιτήθηκε από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Αιγιαλείας, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

Επίσης συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες και στο επίπεδο των μελών ΔΕΠ και των καθηγητών. Σήμερα παρέμεινε, για δεύτερη ημέρα, κλειστή η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και αναμένεται συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα