Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση εντοπισμού εκρηκτικών κοντά στην εξοχική κατοικία του προέδρου

10:14 30/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 14.04 : Αγγελίδης: Για επιστημονικές εξετάσεις στάληκαν τα εκρηκτικά που εντοπίστηκαν στο Κελλάκι

Συνεχίζονται οι έρευνες και οι εξετάσεις της Αστυνομίας μετά την ανεύρεση εκρηκτικών κοντά στην εξοχική κατοικία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στο Κελλάκι.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι τα εκρηκτικά έχουν ήδη σταλεί για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις, προσθέτοντας ότι η κάθε πληροφορία γύρω από το θέμα αξιολογείται με κάθε λεπτομέρεια

και σοβαρότητα.

“Τα εκρηκτικά έχουν ήδη προωθηθεί για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις”, ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, προσθέτοντας πως “οι οποιεσδήποτε πληροφορίες λαμβάνονται αξιολογούνται με κάθε λεπτομέρεια και σοβαρότητα”.

“Η προσπάθεια και ο στόχος είναι το συντομότερο δυνατόν να διαλευκανθεί η υπόθεση”, κατέληξε.

Είδηση 10.13: Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση ανεύρεσης εκρηκτικών υλών υψηλής ισχύος σε πολύ κοντινή απόσταση από την εξοχική κατοικία του προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Κελλάκι.

Δεν αποκλείει μάλιστα το ενδεχόμενο να έχει αποτραπεί εγκληματική ενέργεια σε βάρος του προέδρου, ο οποίος θα μετέβαινε στην εξοχική του κατοικία χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν τρεις λίπρες εκρηκτικής ύλης Τι-Εν-Τι και ένας πυροκροτητής.
Τα εκρηκτικά ήταν στο δρόμο που οδηγεί στην εξοχική κατοικία του προέδρου Χριστόφια, αλλά δεν ήταν συνδεδεμένα με τον πυροκροτητή, ο οποίος θα μπορούσε να συνδεθεί πολύ εύκολα και να ενεργοποιηθεί, είτε με τηλεχειριστήριο είτε με κινητό τηλέφωνο.

Η Αστυνομία εντόπισε τα εκρηκτικά, αφού έλαβε πληροφορία ότι στο σημείο θεάθηκε αυτοκίνητο χωρίς αριθμούς εγγραφής, από το οποίο κατέβηκε ο συνοδηγός και τοποθέτησε τσάντα με τα εκρηκτικά κάτω από δέντρο.

Όλη η περιοχή έχει ερευνηθεί, αλλά δεν προέκυψε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο.
Κατόπιν προτροπής των αρχών ασφαλείας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα μεταβεί στην εξοχική κατοικία του μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα