Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι Ελληνες αγρότες κλείνοντας τους δρόμους

17:19 11/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για μία ώρα έκλεισαν οι αγρότες τους δρόμους στα σημεία όπου έχουν στήσει τα μπλόκα τους, νωρίτερα το μεσημέρι, έχοντας λάβει σχετική απόφαση κατά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψή τους την Κυριακή στον μπλόκο της Νίκαιας. Η συμβολική κινητοποίηση ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα σε όλες τις περιπτώσεις με εξαίρεση του αγρότες από τη Λάρισα τους οποίους η αστυνομία εμπόδισε να προσεγγίσουν το οδόστρωμα της Εθνικής Οδού. Την Κυριακή, στη συνδιάσκεψη στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις

επιμένοντας στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Οι τρεις βασικές αποφάσεις που έλαβαν είναι η σύσταση συντονιστικού οργάνου για να επιτευχθεί πανελλαδικός συντονισμός, να κλείνουν καθημερινά για μία ώρα –από τις δύο μέχρι τις τρεις το μεσημέρι- οι εθνικές οδοί σε όλα τα σημεία όπου υπάρχουν μπλόκα και να ζητηθεί εκ νέου συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από την πλευρά του, δηλώνει ότι έχει ήδη δοθεί, στις επαφές που ήδη έγιναν, ό,τι είναι εφικτό και δυνατό και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω παροχές. Η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει να κλείσουν οι δρόμοι ενώ μίλησε για «πολιτικές» κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι ουσιαστικά καθοδηγούνται από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Για το ζήτημα θα γίνει σχετική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα εξεταστούν η στάση που θα τηρήσει στο εξής τόσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα