Συνεδριάζει, εκ νέου, η Επιτροπή Οικονομικών για τη Λαϊκή Τράπεζα

08:12 23/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεδριάζει εκ νέου στις 9.00 σήμερα η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για να εγκρίνει τον διορισμό μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λαϊκής Τράπεζας από το κράτος όπως προνοούσε το Διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών για αναδοχή της έκδοσης δικαιωμάτων προτίμησης της τράπεζας ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η χθεσινή

κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών διακόπηκε ύστερα από δύο ώρες συζήτηση καθώς το ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας δεν προχώρησε στην κένωση των απαιτούμενων θέσεων, έτσι ώστε το κράτος να διορίσει πέντε μέλη στο ΔΣ της Τράπεζας.

Ολα τα μέλη της Επιτροπής επέκριναν για «ανευθυνότητα» το ΔΣ της Λαϊκής, το οποίο, όπως ανέφεραν, ενώ ζήτησε κρατική στήριξη, δεν προχώρησε στην κένωση των απαιτούμενων θέσεων, προκειμένου το κράτος να προχωρήσει στο διορισμό των πέντε μελών στο ΔΣ, όπως προνοούσε το Υπουργικό Διάταγμα.

Η Λαϊκή Τράπεζα ανακοίνωσε τελικά χθες το απόγευμα τις παραιτήσεις δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της ώστε να δημιουργηθούν διαθέσιμες θέσεις για διορισμό νέων μελών από το κράτος, σύμφωνα με το πρόσφατο Διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών περί της Αναδοχής των Δικαιωμάτων Προτίμησης της Λαϊκής Τράπεζας.

Οπως ανέφερε στην ανακοίνωση η Λαϊκή Τράπεζα, οι Κωνσταντίνος Μυλωνάς και Νεοκλής Λυσάνδρου ”επέλεξαν να αποχωρήσουν οικιοθελώς από τη θέση του Αντιπροέδρου και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, ώστε να δημιουργηθούν διαθέσιμες θέσεις για διορισμό νέων Μελών, σύμφωνα με το Καταστατικό της Τράπεζας αλλά και το πρόσφατο Διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών περί της Αναδοχής των Δικαιωμάτων Προτίμησης της Τράπεζας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα