Συνεδριάζει για τη στάση του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο ΣΥΡΙΖΑ

16:43 2/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις του για τη στάση που θα τηρήσει απέναντι στην πρόταση συγκρότησης προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και την εμπλοκή του πρώην Υπουργού Οικονομικών και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σε συνεδρίαση της Πολιτικής του Γραμματείας, όπου θα συμμετάσχει και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Ως πρόγευση της τελικής απόφασης εκλαμβάνεται η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,

στην οποία αναφέρεται ότι «ο περιορισμός της έρευνας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποκλειστικά στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου αποσκοπεί στο να οδηγήσει την όλη υπόθεση σε μια ελεγχόμενη εκτόνωση, καθώς και στο να συγκαλυφθούν οι ευθύνες και των υπολοίπων εμπλεκομένων προσώπων», διατύπωση που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ να περιλαμβάνει και άλλα ονόματα πλην αυτό του κ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά ότι ο κ. Βενιζέλος παρακρατούσε στο σεντούκι του επί μήνες τη λίστα, πως ο κ. Παπανδρέου γνώριζε για την ύπαρξή της και τη μη αξιοποίησή της και πως ο κ. Στουρνάρας σύρθηκε στο να αναζητήσει την αυθεντική λίστα κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, ύστερα από τρεις ολόκληρους μήνες». Και καταλήγει αναφέροντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν περιμένει από αυτούς που συγκάλυψαν την υπόθεση της SIEMENS να αποκαλύψουν την αλήθεια. Είναι άλλωστε αυτοί που κατασκεύασαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών, για να παραγράφονται οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων».

Την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Σίμος Κεδίκογλου: «Αναμενόμενος ο εκνευρισμός στο ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστερημένη αντίδρασή του στην ενδεδειγμένη κοινοβουλευτική αντιμετώπιση της λίστας Λαγκάρντ. Δεν επιτρέπεται, όμως, ο εκνευρισμός να οδηγεί σε πλήρη ισοπέδωση στοιχειωδών κανόνων δικαίου». Κατέληξε λέγοντας ότι «ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός έχει τα όριά του».

Keywords
Τυχαία Θέματα