Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ζώνης Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών στην Κύπρο

07:41 18/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Κύπρο το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ζώνης του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC).

Το Συνέδριο φιλοξενεί η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ, ιδρυτικό μέλος του IDC, στα Αναπαυτήρια της ΠΕΟ στα Περβόλια, της επαρχίας Λάρνακας, και σ’ αυτό αναμένεται να συμμετέχουν πέραν των 70 αντιπροσώπων

που εκπροσωπούν εργαζόμενους σε 20 και πλέον ευρωπαϊκά λιμάνια.

Σε γραπτή ανακοίνωση της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ αναφέρεται ότι «η εναρκτήρια σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 09.30 το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου και σ’ αυτήν θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αρχής Λιμένων Χρύσης Πρέντζας, ο Γενικός Συντονιστής του IDC Ισπανός Anatolin Goya, ο Συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ζώνης του IDC Γάλλος Anthony Tetard και ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ Άθως Ελευθερίου».

Στο συνέδριο θα κατατεθεί επίσης η Εκθεση Δράσης της Ευρωπαϊκής Ζώνης, θα συζητηθούν θέματα ασφάλειας και υγείας στα λιμάνια, τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιμενεργάτες κ.α.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο συνέδριο «θα συζητηθούν επίσης ζητήματα που αφορούν την ευρωπαϊκή πολιτική στα λιμάνια και η πορεία του κοινωνικού διαλόγου. Αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τις ενέργειες και τα μέτρα που θα πάρει το IDC, σε ζητήματα στρατηγικής, καθώς και σε ευρωπαϊκά προβλήματα και εργατικές διαφορές».

Keywords
Τυχαία Θέματα