Συνελήφθη 48χρονος στη Λεμεσό για ανίχνευση μετάλλων

08:35 17/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνελήφθη 48χρονος, στην Επαρχία Λεμεσού, ο οποίος χρησιμοποιούσε ανιχνευτή μετάλλων σε περιοχή στην οποία απαγορεύεται η ανίχνευση μετάλλων.

Εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο 48χρονος συνελήφθη μετά από πληροφορία ότι άγνωστο πρόσωπο χρησιμοποιούσε ανιχνευτή μετάλλων. Η πληροφορία, που δόθηκε γύρω στις 14:30 χθες, ανέφερε ότι στην περιοχή Λατσίδια, έδαφος του χωριού Επισκοπή, παρά το αρχαίο θέατρο

Κουρίου, στην οποία απαγορεύεται η ανίχνευση μετάλλων, άγνωστο πρόσωπο χρησιμοποιούσε ανιχνευτή μετάλλων.

Αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή και εντόπισαν τον 48χρονο να έχει στην κατοχή του ανιχνευτή μετάλλων, ένα σκαλιστήρι, έξι θραύσματα μολύβδου ακανόνιστου σχήματος, ένα έλασμα μολύβδου και τέσσερα μικρά χάλκινα νομίσματα.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι παρελήφθησαν όλα τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στην οικία του, με δικαστικό ένταλμα, εντοπίστηκαν 14 μικρά χάλκινα νομίσματα.

Πρόσθεσε ότι όλα τα τεκμήρια μεταφέρθηκαν στο Σταθμό Επισκοπής όπου κλήθηκε Αρχαιολογική Λειτουργός του Τμήματος Αρχαιοτήτων, η οποία αφού τα επιθεώρησε διαπίστωσε ότι ανήκουν στη ρωμαϊκή και υστερορωμαϊκή περίοδο και τα παρέλαβε.

Ανέφερε, τέλος, ότι ο 48χρονος ανακρίθηκε και κατηγορήθηκε γραπτώς και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα