Συνελήφθηκαν τέσσερα πρόσωπα για απάτη

16:22 29/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τέσσερα άτομα, δύο άνδρες ηλικίας 21 και 37 χρόνων και δύο γυναίκες ηλικίας 30 και 35 χρόνων, τσιγγάνοι από τη Ρουμανία, συνελήφθηκαν σήμερα από την Αστυνομία στη Λάρνακα και εναντίον τους διερευνώνται υποθέσεις απάτης και απόπειρας απάτης.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι «σήμερα το πρωί λήφθηκε πληροφορία ότι δύο αλλοδαπές που επέβαιναν σε συγκεκριμένο όχημα με αριθμούς εγγραφής άλλης χώρας, προσέγγιζαν

διάφορους ανυποψίαστους πολίτες στην πόλη της Λάρνακας, και προσπαθούσαν με διάφορα τεχνάσματα και δικαιολογίες, όπως ότι είχαν άμεση ανάγκη από χρήματα, να πουλήσουν χρυσαφικά. Τα χρυσαφικά τα πουλούσαν από 30 – 60 ευρώ το τεμάχιο, ενώ η πραγματική τους αξία είναι μηδαμινή».

Πρόσθεσε ότι «ύστερα από μία περίπου ώρα, το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε από περίπολο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και οδηγήθηκε στην Αστυνομία. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο άνδρες ηλικίας 21 και 37 χρόνων και δύο γυναίκες ηλικίας 30 και 35 χρόνων αντίστοιχα από χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ανέφερε ακόμα ότι «ύστερα από έρευνα της Αστυνομίας στην κατοχή των τεσσάρων ατόμων εντοπίστηκαν 4 δακτυλίδια και πέντε καδένες χεριού χρώματος χρυσού, ενώ σε σωματική έρευνα που έγινε στην 35χρονη εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα στα ρούχα της 19 δακτυλίδια και 4 καδένες χεριού. Όλα τα αντικείμενα εκ πρώτης όψεως δεν είναι κατασκευασμένα από χρυσό και η πραγματική τους αξία δεν ξεπερνά τα 2 ευρώ».

Τα τέσσερα άτομα, συνέχισε ο κ. Ανδρέου «είχαν αποπειραθεί σήμερα να πουλήσουν σε δύο καταστηματάρχες συγκεκριμένα αντικείμενα, από τους οποίους έγινε και η καταγγελία στην Αστυνομία. Φαίνεται ότι οι τέσσερις ύποπτοι βρίσκονται στην Κύπρο το τελευταίο χρονικό διάστημα και από τότε ασχολούνται με την πώληση τέτοιων αντικειμένων ως χρυσό, προσπαθούσαν δηλαδή να ξεγελάσουν τον κόσμο».

Ο κ. Ανδρέου κάλεσε τον κόσμο «που ενδεχομένως να έχει πέσει θύμα και να αγόρασε ή προσεγγίστηκε για να αγοράσει τέτοια αντικείμενα να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λάρνακας ή με την γραμμή του Πολίτη στο τηλέφωνο 1460. Εναντίον των τεσσάρων διερευνώνται υποθέσεις απάτης και απόπειρας απάτης, αργότερα σήμερα θα συλληφθούν με δικαστικά εντάλματα σύλληψης και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησής τους», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα