Συνένωση υπηρεσιών και εναλλαξιμότητα θα εφαρμόσει ο Νίκος Αναστασιάδης

21:15 12/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Ανααστασιάδης ανέφερε απόψε πως εάν ο λαός τον τιμήσει με την ψήφο του, μέσα σε τρεις μήνες θα περιορίσει την γραφειοκρατία ώστε να μην αποτελεί ανάχωμα στις προσπάθειες ανάπτυξης.

Μιλώντας στους νέους επιχειρηματίες σε συζήτηση που διοργανώθηκε την Τρίτη ο κ. Αναστασιάδης παρέθεσε τις προτάσεις του για προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και ανέφερε ότι η ανάπτυξη και η δημοσιονομική εξυγίανση είναι οι δύο όψεις του νομίσματος και δεσμεύτηκε εφόσον εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα του κράτους σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιτύχει πρωτογενές

πλεόνασμα, παρατηρώντας πως είναι φιλόδοξος στόχος μεν, πραγματοποιήσιμος δε.
Ανέφερε επίσης ότι θα διορίσει υφυπουργό ανάπτυξης, θα προχωρήσει σε συνένωση υπηρεσιών με μετατάξεις και εναλλαξιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Διατύπωσε τη θέση ότι οι νέοι επιχειρηματίες θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας και επίτευξη ανάπτυξης.
Παρατήρησε επίσης ότι λόγω αστοχιών και συσσωρευμένων παθογενειών η ανταγωνιστικότητα των κυπριακών επιχειρήσεων διαβρώθηκε, προσθέτοντας πως η διάβρωση αυτή θα ενταθεί από τις πολλές φορολογίες.

Το ακριβό ρεύμα και τα ακριβά δανειστικά επιτόκια συνθλίβουν κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία, που επιδεινώνεται από την αποστράγγιση ρευστότητας που επέφεραν τα κρατικά ομόλογα, είπε, αναφέροντας επίσης ότι οι κυπριακές επιχειρήσεις είναι οι πλέον χρεωμένες στην ΕΕ με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια να αυξάνονται.
Λέγοντας ότι τα προβλήματα έχουν διαγνωστεί ανέφερε ότι έχει ετοιμασθεί ολοκληρωμένη στρατηγική ανάπτυξης με πρώτιστο μέλημα την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα