Συνθήκες πολέμου ζει η Ευρώπη…

08:46 15/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ποσότητα τροφίμων που ο Ερυθρός Σταυρός διένειμε στην Ευρώπη έφθασε τέτοια επίπεδα που δεν βίωσε η γηραιά ήπειρος από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μεταδίδει η Deutche Welle. Η οικονομική κρίση θέτει εκατομμύρια σε κίνδυνο φτώχειας, ενώ περισσότερο έχουν επηρεαστεί η Βουλγαρία και η Ισπανία.

Σήμερα, ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός διανέμει τρόφιμα σε είκοσι σχεδόν χώρες-μέλη της ΕΕ ως αποτέλεσμα των αυξανόμενων επιπέδων φτώχειας.

Μόνο στην Ισπανία, γύρω στα 3 εκ. άνθρωποι εξαρτώνται τώρα από τη βοήθεια για να επιβιώσουν. Ο Ερυθρός Σταυρός δεν διανέμει μόνο βοήθεια σε τρόφιμα, αλλά στηρίζει

αυτούς που έχουν ανάγκη με οικονομική βοήθεια για να πληρώνουν ενοίκιο, νερό και λογαριασμούς ηλεκτρισμού.

«Ακόμα και άνθρωποι από τη μεσαία τάξη που μέλη του νοικοκυριού έχασαν μία ή δύο εργασίες, χρειάζονται τώρα τη βοήθειά μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Χοσέ Χαβιέρ Σάντσεζ Εσπινόζα, γράφει η Deutche Welle.

Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο κίνδυνος μόνιμης φτώχειας είναι αυξημένος για νέους, μετανάστες και μονογονιούς.
Ο πολιτικός επιστήμονας και ερευνητής για θέματα φτώχειας Christoph Butterwegge, δήλωσε σε συνέντευξή του στη Ντόιτσε Βέλλε ότι ο διαχωρισμός της κοινωνίας πρέπει να καταπολεμηθεί σε όλα τα επίπεδα και αυτό αρχίζει με την εισαγωγή νόμου που θα εγγυάται ένα κατώτατο μισθό με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν.
Στην Ισπανία ο κατώτατος μισθός είναι γύρω στα 750 ευρώ και στη Βουλγαρία μόλις 150 ευρώ.

Από την έναρξη της κρίσης το 2008, ο κίνδυνος φτώχειας αυξήθηκε σε σχεδόν τις μισές χώρες μέλη της ΕΕ αν και επισημαίνεται ότι εντοπίζονται διαφορές ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και δίνεται ως παράδειγμα η Γερμανία και η Ελλάδα.

Για τον Christoph Butterwegge την ευθύνη φέρουν οι κυβερνήσεις «Η φτώχεια τρώει την ίδια την καρδιά της κοινωνίας», δήλωσε και προέβαλε τη θέση ότι η διανομή τροφίμων ή βοήθειας αμβλύνει την κατάσταση για κάποιους, αλλά δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα. «Για να επιλύσουν το πρόβλημα, πρέπει να δούμε μια πραγματική αλλαγή στις οικονομικές, δημοσιονομικές και κοινωνικές πολιτικές», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα