Σύσκεψη κυβερνητικών εταίρων εν μέσω προετοιμασίας νέων απεργιών

18:38 16/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Νέα συνάντηση στη Βουλή των Ελλήνων έχουν από τις 5μμ ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την Kυβέρνηση – ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης

– προκειμένου να οριστικοποιηθεί το νέο πακέτο μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ, ενόψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την Πέμπτη. Στη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων λαμβάνουν μέρος επίσης οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας.

Την ίδια στιγμή αναφέρεται ότι οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με τον Υπουργό Εργασίας της Ελλάδας, για τα εργασιακά, διακόπηκαν λόγω διαφωνιών. Σύμφωνα με διαρροές του Υπουργείου Εργασίας, αναφέρονται σε «πλήρη ασυμφωνία», με αφορμή τις απαιτήσεις της τρόικας για κατάργηση των τριετιών και επιδομάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «τις εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας και τις πρόσκαιρες αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων σε αυτές, θα τις διαδεχτεί η άνευ όρων παράδοση της κυβέρνησης σε ό,τι της ζητηθεί. Εξάλλου, το δεδομένο και ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας και των οριζόντιων περικοπών όχι μόνο δεν αμφισβητείται από την κυβέρνηση, αλλά είναι τέτοια η δέσμευσή της στην εφαρμογή του και η αδυναμία της να διαπραγματευτεί το παραμικρό, που ενθαρρύνει την τρόικα σε ακόμα πιο σκληρές απαιτήσεις».

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, «η πραγματική στόχευση του μνημονίου που συνδιαμορφώνουν και συναποφασίζουν η ελληνική κυβέρνηση μαζί με την τρόικα δεν είναι η μείωση του δημόσιου χρέους, αλλά η κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις, η διάλυση του κοινωνικού κράτους».

Σε σχόλιο του ΚΚΕ αναφέρεται ότι «το μόνο που συζητούν κυβέρνηση και τρόικα είναι πώς θα ληφθούν τα νέα μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση τους εργάτες. Κόκκινη γραμμή για τους εργάτες και το λαό δεν έχουν και δεν μπορούν να αποκτήσουν τα κόμματα που λένε ναι στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και στην ΕΕ».
Απεργιακές κινητοποιήσεις

Οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται να απαντήσουν στις συζητήσεις για τα μέτρα με απεργιακές κινητοποιήσεις τόσο την Τετάρτη, όσο και την Πέμπτη. Αύριο Τετάρτη έχουν εξαγγείλει πανελλαδική απεργία συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα. Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντα τους αποφάσισαν και οι δικηγόροι της Ελλάδας,
24ωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη και οι Ενώσεις των Εργαζομένων στα ΜΜΕ, οι οποίοι την Πέμπτη, ημέρα γενικής απεργίας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Στην ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος διατρανώνει τη θέλησή του για κοινό αγωνιστικό-απεργιακό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους, διεκδικώντας τη συνολική κατάργηση του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου και την ανάκτηση και κατοχύρωση όλων όσων μέχρι σήμερα οι μνημονιακές πολιτικές και οι εργοδότες αφαίρεσαν από μισθούς, εργασιακά δικαιώματα,

Keywords
Τυχαία Θέματα