Σύσκεψη των γεωργών στην Παρεκκλησιά

14:50 20/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί γεωργικών προϊόντων αναμένεται να συζητηθούν απόψε σε σύσκεψη στο Κοινοτικό Συμβούλιο Παρεκκλησιάς, υπό την Προεδρία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκου Κουγιάλη.

Η σύσκεψη, που θα αρχίσει στις 19:30, θα επικεντρωθεί σε θέματα εμπορίας και διάθεσης των γεωργικών προϊόντων, σε εργατικά θέματα και στο αίτημα των παραγωγών για μείωση του κόστους παραγωγής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, οι παραγωγοί και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τους θέτουν θέμα νομοθετικής ρύθμισης

της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων και δημιουργίας αγροτικού επιμελητηρίου, το οποίο θα επιλαμβάνεται σειράς ζητημάτων για προώθηση των προϊόντων και άλλων αρμοδιοτήτων που θα του ανατεθούν.

Επίσης ζητούν μείωση της γραφειοκρατίας στη διαδικασία εξασφάλισης αδειών εργοδότησης και απαλλαγή από το κόστος των συντεχνιών στην εργοδότητη γεωργικών εργατών.

Όσον αφορά τη μείωση του κόστους παραγωγής, οι παραγωγοί ζητούν μείωση στο κόστος του αγροτικού πετρελαίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, των φυτοφαρμάκων και του κόστους απασχόλησης των γεωργικών εργατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα