Τα προβλήματα του Δήμου Δερύνειας θα τεθούν στον Υπουργό Εσωτερικών

10:36 3/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το σοβαρό πρόβλημα της στέγασης νέων ζευγαριών και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Δερύνειας, θα συζητήσει ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών που αναμένεται να πραγματοποιηθεί γύρω στα μέσα Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Δερύνειας, Αντρος Καραγιάννης «κατά τη συνάντηση θα ζητήσουμε την παραχώρηση κινήτρων προς τους κατοίκους του ακριτικού και ημικατεχόμενου Δήμου, μετά και την απόφαση για κατάργηση στεγαστικών προγραμμάτων. Αυτό

θα πρέπει να ισχύει και για άλλους ακριτικούς Δήμους και Κοινότητες, αφού η μη παραχώρηση κινήτρων για στέγαση των νέων ζευγαριών και για αξιοποίηση της γης τους κοντά στη ζώνη που ελέγχεται από τα Ηνωμένα Έθνη, τους οδηγεί σε έξοδο από το Δήμο ή την Κοινότητα» είπε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «το θέμα της στέγασης νέων ζευγαριών, προωθήθηκε σε συναντήσεις που είχαν στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τα Ηνωμένα Έθνη καθώς και με τον Πολιτικό Διοικητή των Βάσεων Δεκέλειας. Η αξιοποίηση της γραμμής αντιπαράθεσης αποτελεί για τους ακριτικούς Δήμους και Κοινότητες ύψιστης σημασίας» είπε σημειώνοντας πως «σε μια περίοδο, όπου η επιδεινωμένη οικονομική κρίση μαστίζει τους νέους μας, η εξασφάλιση γης για στέγαση θα τους κρατήσει κοντά στις ρίζες τους αλλά και στην κατεχόμενη γη μας».

Ο κ. Καραγιάννης είπε ακόμα ότι «ο Δήμος Δερύνειας διεκδικεί το διαχωρισμό μικρού αριθμού οικοπέδων για παραχώρηση σε νεαρά ζευγάρια της ακριτικής περιοχής Αγίου Νικολάου – Στροβιλιών, μέρος της οποίας εμπίπτει στο ειδικό καθεστώς, ενώ το υπόλοιπο βρίσκεται εντός των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας – Αγίου Νικολάου».

Μια τέτοια εξέλιξη, συνέχισε ο Δήμαρχος, «θα κρατήσει τους νέους σ’ αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή που γειτνιάζει με το οδόφραγμα δίπλα από τον κατοχικό στρατό. Από το 2000 όταν τα τουρκικά στρατεύματα προέλασαν στην περιοχή ειδικού καθεστώτος, η περιοχή Στροβιλιών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και η ενθάρρυνση των νέων για παραμονή στην περιοχή» είπε.

Ζητούμε μόνο, συνέχισε ο Δήμαρχος Δερύνειας «την παραμονή των ακριτών νέων μας στο Δήμο και την αξιοποίηση της γραμμής αντιπαράθεσης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με καλή θέληση αλλά και ευαισθησία» είπε προσθέτοντας πως «υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αναζωογονήσουμε τις ακριτικές περιοχές, όπως η αναπαλαίωση παλιών κτηρίων και η προώθηση της επιχειρηματικότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα