Τεχνικό πρόβλημα στην επίδοση επιστολής ΓΓ ΟΗΕ στον Πρόεδρο

09:11 10/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε «τεχνικό πρόβλημα» αποδίδουν τα Ηνωμένα Εθνη την καθυστέρηση της επίδοσης της επιστολής του Γενικού Γραμματέα προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσω της Κυπριακής Μόνιμης Αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ. Αξιωματούχος της Γραμματείας τον οποίο ρωτήσαμε σχετικά, επιβεβαίωσε ότι «υπήρχε τεχνικό πρόβλημα το οποίο καθυστέρησε την επίδοση της επιστολής στην Κυπριακή Αντιπροσωπεία, μέχρι το πρωί του Σαββάτου».

Διπλωματική πηγή της μόνιμης αντιπροσωπείας στην οποία θέσαμε υπόψη τη δήλωση πρόσθεσε ότι το τεχνικό

πρόβλημα αφορούσε στη Γραμματεία και όχι στην πλευρά μας και ότι η επιστολή επιδόθηκε το Σάββατο το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Απαντώντας στη διάρκεια της σημερινής τακτικής ενημέρωσης των ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών, σε ερώτηση σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, Μάρτιν Νεζίρκυ δήλωσε ότι δεν θα δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο της επιστολής και παρέπεμψε τη δημοσιογράφο στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα, την Παρασκευή. «Όπως ακούσατε από τον ίδιο, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος λόγω της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο την 1η Ιουλίου και υπάρχουν (μέχρι τότε) αρκετά να γίνουν. Νομίζω αν κοιτάξετε πίσω στο τι ο ΓΓ είπε την Παρασκευή, σας δίδει μια καλή γεύση του τι θα έλεγαν οι επιστολές».

Σε σχέση με τη δημοσιογραφική κάλυψη των συναντήσεων του Greentree, ανέφερε ότι υπήρξε πρόσβαση των δημοσιογράφων για να μπορούν να ενημερώνονται από τις δύο αντιπροσωπείες και τους αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών αλλά θα ελέγξει για οποιεσδήποτε αλλαγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα